روشهای کاشت مو و جراحی پیوند مو، به طور کلی آخرین راهحلی هستند که افراد در مواجهه با ریزش مو و کچلی میتوانند به آنها روی آورند. با این حال، هزینه ی کاشت مو بسیار بالا بوده و تنها تعداد کمی از افراد قادر به تأمین هزینهها و پرداخت هزینههای پزشکان ماهر و معتبر میباشند. در برخی موارد از داروهای خاصی برای درمان ریزش مو استفاده میشود، اما در صورتی که ریزش مو به علت عوامل ژنتیکی باشد، هیچ دارویی قادر به درمان آن نخواهد بود و تنها راه حل موجود استفاده از روشهای کاشت مو میباشد. در عبارت پزشکی به این بیماری الوپسی طاسی یا طاسی منطقهای گفته میشود. در این حالت، موها به دلیل واکنش سیستم ایمنی بدن به سلولهای فولیکول مو به طور آسان ریزش میکنند. این بیماری به صورت الگوی طاسی مردانه و زنانه رخ میدهد، اما شیوع آن در مردان بسیار بیشتر است و در ابتدا با کاهش و نازک شدن موها آغاز میشود. در ادامه به برخی از نکاتی که قبل از انجام کاشت مو باید به آنها توجه کرد، اشاره شده است.
در حال حاضر برای درمان ریزش مو روشهای متنوعی وجود دارد که شامل تغییر سبک زندگی، استفاده از مواد غذایی مغذی، داروها و جراحی میشود. اما زمانی که استفاده از داروها و مواد غذایی مغذی تغییری در رشد مجدد موها ایجاد نمیکند باید به عنوان آخرین روش از جراحی و کاشت مو استفاده نمود.
دکتر جمیلی پس از تشخیص نیاز بیمار به جراحی کشت مو،مناسبترین روش کاشت را نسبت به شرایط بیمار انتخاب کرده و برای درمان ریزش موی متقاضی بکار میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفنهای 02188333259–02188334029 تماس حاصل فرمایید.
نکتههایی که باید قبل از کاشت مو به آنها توجه نمود
واقع گرا بودن در خصوص نتایج کاشت مو
قبل از کاشت مو باید توجه داشت که نمیتوان به صورت 100% از نتیجهی آن مطمئن بود و گاهی با وجود در اختیار داشتن بهترین و ماهرترین تیم پزشکی و جراح کاشت مو نیز امکان بروز اشتباه وجود دارد. عدم موفقیت جراحیهای کاشت مو حتی در زمانی که همه چیز به صورت کامل و بی نقص انجام شده است میتواند به این معنا باشد که کاشت مو برای فرد مناسب نیست. حقیقت این است که نتایج روشهای درمان ریزش مو برای همهی افراد یکسان نیست و نباید انتظار داشت که در طی مدت کوتاهی بتوان این مشکل را حل نمود. با این که کاشت مو یک روش دائمی محسوب میشود اما نتیجهی آن در هر فرد متفاوت است. توصیه میشود تا قبل از انجام کاشت مو به خوبی در این خصوص تحقیق نمایید تا از نظر ذهنی، مالی برای آن آماده شده و قدرت بدنی کافی برای دورهی ریکاوری را داشته باشید.
دوران ریکاوری
توصیه میشود تا قبل از انجام جراحی کاشت مو با محل کار، خانواده و دوستان خود در این خصوص صحبت نمایید چرا که بعد از جراحی به مرخصی و ریکاوری احتیاج دارید. مدت زمان ریکاوری بعد از جراحی به فرد بستگی دارد و بین 3 تا 7 روز متفاوت است. همچنین بعد از کاشت مو نمیتوانید به تنهایی به خانه برگردید و به فردی برای مراقبت احتیاج خواهید داشت. به علاوه تا چندین ماه بعد از جراحی باید برای معاینه و بررسی رشد مو دوباره به پزشک مراجعه نمایید. به همین دلیل توصیه میشود تا از قبل در خصوص تاریخهایی که به مرخصی احتیاج دارید با محل کار خود هماهنگ کنید. در برخی از موارد ممکن است برای تکمیل فرایند کاشت مو به برخی از روشهای جانبی و ثانویه احتیاج داشته باشید.
انتخاب بهترین و مناسبترین جراح کاشت مو
نکتههایی که در ادامه به آن اشاره میشود در انتخاب جراح کاشت مو بسیار مؤثر هستند: بدون هیچ نگرانی در خصوص میزان تجربه پزشکان تحقیق کرده و در خصوص سالهای فعالیتها آنها در این زمینه، مدارک تحصیلی، گواهینامههای تخصصی، میزان تجربهی آنها در زمینهی کاشت مو، تعداد جراحیهایی که تا کنون انجام دادهاند و به روز بودن اطلاعات آنها سؤال نمایید. همچنین میتوانید در خصوص میزان ارتباط آنها با انجمنهای پزشکی کاشت مو تحقیق نمایید. این سؤالات ممکن است در ابتدا بی اهمیت به نظر برسند اما تمامی این نکات بیان کنندهی میزان مهارت جراح هستند و میتوانند در انتخاب پزشک مناسب به شما کمک کنند. یک جراح ماهر کاشت مو باید همیشه برای جلسات مشاوره در دسترس باشد و خود به سؤالات بیمار در خصوص کاشت موپاسخ داده و اعتماد او را جلب نماید. برای انتخاب جراح سعی کنید با دوستان خود و یا افرادی که این جراحی را انجام دادهاند مشورت نمایید و تا جایی که ممکن است از تجربههای افراد در فضای مجازی استفاده کرده و بازخوردها آنها را در این خصوص مطالعه کنید. به طور کلی برای انتخاب یک متخصص کاشت موی ماهر و مناسب تمامی اقدامات لازم را انجام دهید.
آزمایشات قبل از کاشت مو
گاهی برای مشخص شدن دلیل ریزش مو از شما آزمایش خون گرفته میشود. از طریق این آزمایش میتوان عواملی را که باعث ریزش موی شما میشوند بررسی نمود. در برخی از بیماران برای مشخص شدن دلیل ریزش مو از پوست سر او نمونه برداری میشود. در طول جلسهی مشاوره متخصص پوست به راحتی و خیلی سریع از پوست سر نمونه برداری میکند. در صورتی که بر طبق آزمایش خون و نمونه برداریهای پوستی مشخص شود که قادر به انجام کاشت مو هستید پزشک مراحل انجام آن و اقدامات لازم را برای شما توضیح خواهد داد. باید توجه داشت که بعد از اتمام فرایند کاشت در مقایسه با قبل شما موهای بسیار پرتری خواهید داشت اما هیچ گاه نمیتوان انتظار داشت که تمامی سر پر از مو شود.
پروسهی کاشت مو
از رایجترین روشهای پیوند و کاشت مو میتوان به استخراج فولیکولی مو یا اف یو ای و پیوند واحد فولیکولی یا اف یو تی اشاره کرد. انتخاب مناسب روش کاشت بسیار مهم است و فرد باید از نظر مالی و ذهنی برای آن آماده باشد.
پیوند واحد فولیکولی
روش پیوند واحد فولیکولی مو که اصطلاحاً به آن جراحی نیز می گویند با بریدن و برداشتن قسمتی از پوست و فولیکولهای موی موجود در آن و انتقال و پیوند این فولیکولها به قسمت طاس سر انجام میشود. این روش در مقایسه با اف یو ای قدیمیتر است و به دلیل کوتاهتر بودن زمان پروسهی کاشت و بهتر بودن نتیجهی آن بسیار محبوب است.
استخراج فولیکولی مو
در مقابل روش اف یو تی، روش کاشت مو واحد (فولیکولار) به جراحی و برداشت پوست فرد نیاز ندارد. در این روش، فولیکولهای مو به تنهایی از مناطقی از بدن که موی کافی دارند، برداشت میشوند و سپس در مناطق طاس سر و مناطقی که به مو نیاز دارند، کاشته میشوند. در مقایسه با روش پیوند واحد فولیکولی، این روش کمترین تأثیر زیبایی را دارد و تعداد کمی از افراد از نتایج آن راضی خواهند بود. با این حال، این روش برای درمان طاسی و کچلیهای گسترده، مناسبتر است و تعداد زیادی از افراد از آن استفاده میکنند.
چند روز قبل از عمل
- از یک هفته قبل از عمل باید مصرف داروهایی مانند مینوکسیدل و ویتامینها را متوقف کنید. شدیداً توصیه میشود تا قبل از انجام کاشت مو در خصوص داروهای مصرفی خود با پزشک صحبت نمایید تا از بروز هر گونه عارضهی شدید در طول جراحی پیش گیری شود. همچنین برای کاهش میزان درد بهتر است قبل از جراحی بر طبق دستور پزشک از داروهای مسکن استفاده نمایید.
- قبل از جراحی را به انجام فعالیتهایی که به شما آرامش میدهند اختصاص دهید تا در طول شب خواب آرامی داشته باشید.
- افرادی که سیگار میکشند باید حداقل از 2 هفته قبل از جراحی مصرف سیگار خود را ترک کنند تا خون و اکسیژن کافی و سالم در پوست سر جریان پیدا کند. به علاوه مصرف نیکوتین بعد از کاشت مو نیز باعث تنگتر شدن رگها و نرسیدن اکسیژن کافی به بافت موی تازه پیوند زده شده میشود و نتیجهی کاشت مو را به خطر میاندازد.
- در طی جلسات معاینهی قبل از کاشت پزشک تمامی دستورالعملهای لازم برای قبل و بعد از جراحی را در اختیار شما قرار خواهد داد.
صبح روز جراحی کاشت مو
- صبح روز جراحی قبل از ترک خانه موهای خود را با شامپویی که پزشک توصیه نموده است به دقت بشویید.
- سعی کنید زودتر خود را زودتر به کلینیک برسانید تا قبل از جراحی دچار عجله و استرس نشوید. به علاوه زودتر رسیدن کمک میکند تا پزشک قبل از جراحی توضیحات نهایی در این زمینه را به شما ارائه دهد و همچنین شما بتوانید آخرین سؤالات خود را با وی در میان بگزارید.
- در روز جراحی پیراهنی بپوشید که دکمه دار باشد و بتوانید به راحتی آن را بپوشید و یا از تن در آورید.
محل کلینیک: کلینیکی را پیدا کنید که به محل زندگی شما نزدیک باشد.
به دلیل این که در طی پروسهی کاشت مو شما باید چندین بار به کلینیک مراجعه نماید بهتر است کلینیکی را انتخاب کنید که به محل زندگی شما نزدیک باشد. انتخاب مرکز درمانی نزدیک کمک میکند تا شما راحتتر بتوانید بعد از جلسات درمانی فعالیتهای خود را از سر گیرید و همچنین در این صورت کلینیک سوابق درمانی شما را برای مدت طولانیتری نزد خود ثبت خواهد کرد. به طور کلی پروسهی کاشت مو نباید به طور حتم سخت و دشوار انجام شود چرا که امروزه کلینیکهای زیبایی و درمانی زیادی وجود دارند که خود مشتاق ارائهی خدمات به شما هستند.
استفاده از دارو قبل از جراحی
در صورتی که قبل از جراحی کاشت مو از داروها استفاده میکنید، باید به پزشک خود اطلاع دهید. این اطلاعات به دلیل این است که برخی از داروها ممکن است در برابر داروی بی حسی موضعی که در طول عمل جراحی استفاده میشود، واکنش شدیدی نشان دهند. به طور معمول، جراح از شما میخواهد تا مصرف برخی از داروهای خاص را از چند هفته قبل از جراحی متوقف کنید. همچنین، توصیه میشود از چند هفته قبل از جراحی تا چند هفته بعد از آن از آسپرین استفاده نکنید. این اقدام به دلیل این است که آسپرین شامل موادی است که ممکن است باعث افزایش تورم و التهابات شود.
هزینهی کاشت مو
هزینهی کاشت مو به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به آنها پرداخته میشود:
- میزان پیچیدگی پروسه
- میزان و حجم مویی که در طی یک جلسه پیوند زده میشود.
- تعداد جلسات مشاوره و جراحی مورد نیاز
- طول مدت هر جلسه کاشت مو
- نوع داروهای مصرفی
- استفاده و یا عدم استفاده از داروی بیهوشی
توصیه میشود تا قبل از انجام جراحی کاشت مو در خصوص هزینهها و دست مزد کلینیکهای مختلف کاشت مو تحقیق کرده و با هر کدام یک جلسهی مشاورهی رایگان داشته باشید سپس مناسبترین گزینه را انتخاب نمایید.
عوارض جانبی و خطرات احتمالی
همانند همهی روشهای درمانی و جراحیها جراحی کاشت مو نیز با خطرات و عوارضی همراه است. این عوارض و خطرات شامل موارد زیر میشوند:
- مرگ و از دست رفتن فولیکولهای مو. زمانی که این اتفاق رخ دهد دیگر به هیچ وجه موی جدید در آن قسمت رشد نخواهد کرد.
- به طور معمول 2 تا 3 هفته بعد از جراحی تمامی موهای بیمار و یا نیمی از آن به طور کامل میریزند. این یک بخش کاملاً طبیعی از چرخهی کاشت مو است و موها دوباره در طی چند ماه به طور کامل رشد خواهند کرد.
- موهای تازه رشد کرده ممکن است در ابتدا کمی نازک و سست باشند اما به مرور زمان به ضخامت و رنگ سابق خود باز میگردند. اما در صورتی که این اتفاق رخ نداد به جلسات درمانی بیشتری احتیاج دارید.
- در صورت عفونت پوست سر باید سریعاً به پزشک مراجعه کرده و معاینه شوید تا علت این عارضه مشخص شود و بتوانید آن را درمان نمایید.
- زخم شدن و التهاب پوست سر نیز از عارضههای رایج کاشت مو هستند که در طی ماههای نخست بعد از کاشت رخ میدهند.
اقدامات لازم بعد از کاشت مو
بعد از کامل شدن پروسهی کاشت مو تا زمانی که آمادگی لازم برای بازگشت به کار و انجام فعالیتهای روزانه خود را به دست نیاوردهاید به خوبی استراحت کنید. مدت زمان لازم برای استراحت و ریکاوری به فرد بستگی دارد و بین 2 روز تا 2 هفته و یا بیشتر زمان میبرد. برای کاهش میزان التهابات داروهای مسکن خود را طبق دستور پزشک مصرف کرده و در هنگام خواب سعی کنید سرتان زاویهای 45 درجهای داشته باشد.