برای افرادی که با مشکل ریزش موی شدید روبرو هستند، روش کاشت مو به روش ترکیبی FUT و FUE میتواند باعث رویش مجدد موها شود. در این روش، در ابتدا باریکههای پیوند از پوست سر جدا میشوند و هنگامی که باریکههایی برای جدا کردن وجود ندارند، از روش FUE استفاده میشود. این روش ترکیبی به این صورت است که تعداد بیشتری گرافت (باریکه پیوندی) از سر جدا شده و کاشته میشود. بنابراین، به جای بحث در مورد اینکه روش FUT بهتر است یا روش FUE، بهتر است هر دوی این روشهای موثر را همزمان استفاده کنیم تا بتوانیم حداکثر تعداد گرافت مورد نیاز برای کاشت را به دست آوریم. استفاده از روش ترکیبی کاشت مو نتیجهای طبیعی و چشمگیر را به همراه دارد و موها پرپشتتر از زمانی که هر یک از روشها به تنهایی استفاده میشدند، میشوند.
چنانچه بیمار بانک موی محدودی داشته باشد، لازم باشد تعداد گرافتها به حداکثر رسانده شود و از ناحیه اهدا کننده برای آینده محافظت شود، بهترین رویکرد بهرهگیری همزمان از موثرترین روشهای کاشت مو در جهان یعنی کاشت مو به روش ترکیبی FUT (جراحی برداشت باریکه مو) و FUE است. کاشت مو ترکیبی درمانی بسیار سریع است و بیش از 5000 گرفت را میتوان در یک جلسه کاشت.
متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی روش موفقیتآمیز کاشت موی ترکیبی را برای درمان ریزش مو توصیه میکنند. با استفاده از این روش میتوانید بر مشکل ریزش مو غلبه کنید و پس از فقط یک جلسه موهایی پرپشتتر داشته باشید. جهت دریافت نوبت مشاوره و یا رزرو وقت درمان ریزش و کم پشتی مو با روش ترکیبی fut و fue میتوانید با شمارههای 02188333259–02188334029 تماس بگیرید.
علت ریزش مو
ریزش مو علل متعددی دارد که از آن جمله میتوان به وراثت، سن، استرس، آسیب دیدن مو در اثر آلودگیهای شیمیایی یا فیزیکی، ناهنجاریهای ژنتیکی ساقه مو، اختلالهای سیستم ایمنی، سوختگی، عفونت، التهاب، کشیده شدن موها و آسیب دیدن فولیکولهای مو اشاره کرد. درمان مناسب با توجه به علت اصلی ریزش مو انتخاب میشود.
روش های کاشت مو
FUT
در روش FUT یا FUSS باریکه مو از پشت سر، یعنی در نقطهای که پوست شل است، برداشته میشود. ناحیه اهدا کننده بخیه زده میشود و پس از التیام یافتن زخم اسکار (جای زخمی خطی) باقی میماند که عموماً جلب توجه نمیکند. متخصص گرافتها (پیوندها) را یک به یک زیر میکروسکوپ از باریکه جدا میکند. روش FUSS درمانی بسیار پیچیده و ظریف است. متخصص باید آنقدر مهارت داشته باشد که بتواند باریکه پوست را بدون آن که فولیکولهای لبههای زخم را قطع کند، جدا کند و سپس زخم را با بهجا گذاشتن حداقل اسکار ببندد. کسب مهارت در جداسازی گرافتها نیاز به آموزش و تمرین بسیار دارد.
FUE
در روش استخراج واحد فولیکولی (FUE)، فولیکولهای مو یک به یک از منطقه اهداکننده جدا شده و در منطقه دریافت کننده کاشته میشوند. FUE به عنوان جدیدترین تکنیک جراحی کاشت مو شناخته میشود.
متخصص با استفاده از یک ابزار تیز و فلزی به نام پانچ، واحدهای فولیکولی را یک به یک جدا میکند. این پانچ میتواند به دست یا با اتصال به منبع نیرو به صورت خودکار چرخش کند تا از سطح پوست عبور کند؛ بدون شک، چرخش خودکار پانچ روشی آسانتر برای استخراج گرافتها است.
هدف اصلی تکنیک FUE، جلوگیری از ایجاد جای زخم خطی که در روش FUT وجود دارد، است. پس از انجام کاشت مو به روش FUE، هیچ جای زخمی روی منطقه اهداکننده باقی نمیماند. با این حال، پس از بهبود زخمها، اسکارهای کوچکی به شکل نقاط سفیدرنگ یا بدون مو روی پوست سر باقی میمانند، که تنها با بررسی نزدیک قابل مشاهده هستند. با این حال، لازم به ذکر است که این اسکارها بسیار ریز بوده و موها به خوبی آنها را پوشش میدهند. از آنجا که نمیتوان گفت که پس از انجام FUE هیچ جای زخمی باقی نمیماند، اما این اسکارها بسیار ریز بوده و موها به طور مناسب روی آنها رشد میکنند.
چه زمانی از روش ترکیبی استفاده کنیم
در شرایط زیر بهتر است که کاشت مو به روش ترکیبی FUT و FUE انجام شود.
- چنانچه تعداد زیادی گرفت، برای مثال 5000 گرفت لازم باشد، به روش ترکیبی میتوان تعداد زیادی گرافت را با تحمیل فشار کمتر به ناحیه اهدا کننده استخراج کرد و بر محدودیتهای هر یک از دو روش به تنهایی فائق آمد.
- چنانچه در اثر جراحیهای قبلی یا ریزش موی شدید بانک مو بسیار محدود باشد، به روش ترکیبی میتوان تعداد قابل قبولی گرفت به دست آورد.
- اگر در گذشته درمان FUT به روش مناسبی انجام نشده باشد و جای زخم ناخوشایندی باقی مانده باشد، روش ترکیبی با هدف رفع اسکار و کاشت گرفتهای بیشتر انجام میشود.
کاشت مو به روش ترکیبی
کاشت مو ترکیبی این امکان را برای متخصص فراهم میآورد تا بتواند حداکثر تعداد گرافتها را بدون فشار آوردن به ناحیه اهدا کننده استخراج کند و با کاشت حداکثر تعداد گرافتها ناحیه درمان را با بهرهگیری از این رویکرد ایمن و متعادل پرپشت کند.
در بعضی موارد که به تعداد زیادی فولیکول نیاز است، با انجام همزمان جراحی کاشت باریکه مو و استخراج واحد فولیکولی میتوان نیاز بیمار را برآورده کرد. نتیجه کاشت مو ترکیبی بهتر از هر یک از روشها به تنهایی است و چون مقداری از گرافتها به روش برداشت باریکه و مقداری به روش FUE استخراج میشود، پوست سر تحت فشار قرار نمیگیرد و احتمال آسیب دیدن آن پس از درمان به حداقل میرسد. کاشت مو ترکیبی روشی متعادل برای استخراج تعداد زیادی گرافت ( 5000 ـ 3000) بدون آسیب زدن به ناحیه اهدا کننده و از بین بردن قابلیت آن برای استخراج مجدد در آینده است. چون در این روش از بخیههای تریکوفیتیک استفاده میشود، جای زخم پشت سر بسیار جزیی است و به سختی دیده میشود. جلسات کاشت مو در دو روز متوالی انجام میشود: در روز اول استخراج واحد فولیکولی (FUE) و روز دوم آن برداشت باریکه مو (FUT ) انجام میشود. کاشت موی ترکیبی درمانی ایمن است که نتیجهای چشمگیر و طبیعی را بدون ایجاد عوارض متعدد به دست میدهد. موهای کاشته شده طبیعی و دائمی است و تا پایان عمر رشد میکند.
دوران بهبود
کاشت طبیعی مو نسبت به اکثر جراحیهای زیبایی تهاجم کمتری دارد، بااین حال بیمار باید مراقبتهای لازم را رعایت کند تا ظرف 14 ـ 7 روز به طور کامل بهبود بیابد.
فولیکولهای کاشته شده مشخص و بسیار حساس است و به راحتی درمیآید. اگر گرافت از دست برود، محل پیوند خونریزی خواهد کرد، بنابراین اصلاً نباید ناحیه تحت درمان را خاراند و دستکاری کرد، چون با این کار تراکم و پرپشتی موها کمتر میشود. به هیچوجه نباید رویههای زخمها را کند، چون با این کار فولیکولهای به تازگی کاشته شده آسیبی دائمی میبیند. برای به حداقل رساندن عفونت و جدا کردن رویههای زخمها باید ناحیه درمان را در دوران بهبود تمیز نگه داشت.
دوران بهبود کاشت مو برای تمام بیماران یکسان نیست و چگونه طی شدن آن به عاملهای زیر بستگی دارد:
- تکنیک به کار برده شده
- ناحیه اهدا کننده: تعداد فولیکولهای استخراج شده
- ناحیه دریافت کننده: تعداد فولیکولهای کاشته شده
عوارض
احتمال بروز عفونت پس از کاشت مو نادر است. اکثر بیماران یک تا دو روز بعد از جراحی بهبود مییابند. بیمار در روز نخست پس از درمان احساس گرفتگی یا بیحسی در پوست سر میکند و پس از چند روز پیشانیاو احتمالاً اطراف چشمها متورم میشود. البته این ورم کردن جزء روند طبیعی درمان است و پس از دو تا سه روز برطرف میشود.
هزینه
هزینه کاشت مو به روش ترکیبی FUT و FUE به تعداد گرافتهای مورد نیاز و تعداد جلسات درمان بستگی دارد.
سوالات رایج کاشت مو به روش ترکیبی
چرا باید پوست سرمان را پس از کاش مو به روش ترکیبی بشوییم؟
هدف از دوش گرفتن در روز پس از کاشت مو، پاک کردن آثار زخم و خون خشک شده است. این کار روند بهبود را تسریع بخشیده، تورم (قرمزی) را کمتر کرده و امکان عفونت را کاهش خواهد داد. همچنین زمان پس از عملیات که روند اجرای کاشت هنوز در آن قابل مشاهده است را کاهش میدهد. به بیماران توصیه میشود که روز بعد از جراحی شروع به شستن آرام محل کاشت مو کنند. بیمار در اولین روز بعد از جراحی سه بار حمام خواهد کرد و برای ادامه هفته، هر روز دو بار باید حمام کند. بیماران به هنگام شستشوی مناطق کاشت مو میتوانند از شامپوهای دارویی مخصوصی که برای پوست سر مناسب است، استفاده نمایند. واحدهای گرافت فولیکولی به نحوی ایجاد شده اند که به آسانی به مناطق دریافت کننده وارد شوند و به هنگام شستشوی نرم و ملایم آن توسط بیماران کنده نشوند.
چگونه میتوانم پیش از اقدام واقعی به کاشت ترکیبی مو بدانم که پس از جراحی، چه شکلی میشوم؟
بخشی اساسی از ارزیابی از دست رفتن مو، به عهده پزشک است تا انتظارات بیمار از مزایا دارو و جراحی را مدیریت نماید. تصمیم پزشکها بر نحوه و برنامه کاشت مو از یک فرایند بدست آمده از معاینات دقیق، نشانه گذاری محدوده و مقدار کاشت مو بر روی سر واقعی بیمار و عکس برداری از آن نتیجه شده است. زمانی که عکس دیگر نتایج ره به بیمار نمایش میدهیم؛ مهم است که نه تنها تصاویر قبل و بعد منطقه پذیرنده ( before and after photos ) را به بیمار نشان داده شود، بلکه تصویر منطقه اهدا کننده؛ اینکه پس سر بلافاصله از عمل، در بازههای زمانی دیگر پس از عمل چگونه به نظر میرسد و مو در بلندیهای مختلف نیز باید نشان داده شود.
آیا ممکن است فولکولهای مو در مناطق کم پشت در نتیجه کاشت مو آسیب ببینند؟
کاشت مو منجر به از دست رفتن فولیکولهای مو در مناطق پذیرنده نخواهد شد. این روند میتواند منجر به شوک از دست رفتن موقتی مو شود. شوک از دست رفتن مو ( Shock hair loss ) یک واکنش فیزیولوژیکی به درد در ناحیه جمجمه و پوست سر در نتیجه کاشت مو است. موی سالم پس از طی مدت زمانی اندک – معمولا 6 ماه – بر خواهد گشت. این پدیده در صورتیکه کاشت مو در زمان مناسب و بر روی فرد مناسب انجام گیرد، تنها یک اتفاق خواهد بود.
آیا در روش کاشت موی ترکیبی میتوانیم از موی فرد دیگری استفاده نماییم؟
متاسفانه این امکان وجود ندارد چرا که بدن شما پیوند مو را بدون استفاده از داروهای فرونشاننده سیستم ایمنی ممکن نخواهد بود. مشکلی که در رابطه با فرونشانندههای ایمنی وجود دارد اینست که آنها سطح واکنش ایمنی طبیعی شما را پایین آورده و آسیب پذیری شما به عفونت و حتی سرطان را افزایش داده و مجبور خواهید بود که برای بقیه عمر از آنها استفاده نمایید. همچنین کاشت مو با استفاده از موی فردی دیگر، به دلایل زیبایی شناسی نیز مطلوب نیست؛ مواردی همچون حالت، بافت، ضخامت، رنگ و … . یافتن اهدا کنندهای که موی او تکمیل کننده ویژگیهای بخصوص شما باشد و با مابقی موهای شما کاملا ترکیب شوند، اگر نگوییم غیر ممکن است، چالش بسیار قابل توجهی است. با این حال پیوند موی یکی از دو برادر دوقلوی یکسان به دیگری ممکن است که در این حالت نیز اگر یکی از آنها کچل شده باشد، قاعدتا دیگری هم به همین شکل خواهد بود.
چقدر طول میکشد تا موی جدید رشد کند؟
موی کاشته شده معمولا پس از 4 ماه و به شکل موی بسیار کوتاه شروع به رشد خواهد کرد. در 8 ماه پس از جراحی، از نقطه نظر یک ناظر بیرونی میتوان آن را به عنوان یک عامل زیبایی که تغییر قابل توجهی در ظاهر ایجاد نموده اشاره کرد. در 18 ماهگی مو به نقطهای از رشد خواهد رسید که انتظار رشد و کلفتی بیشتری از آن نمی رود. سر هر فردی منحصر به فرد است: ممکن است برخی با رشد بسیار زیادی تا حدود 6 ماه مواجه شوند و این مهم برای برخی تا 20 ماه ممکن است طول بکشد. نرخ رشد به فیزیولوژی هر فرد بستگی دارد. ممکن است برخی بیماران حتی با رشد قابل توجهی(با توجه به فیزیولوژی بدنشان) مواجه نشوند. مورد نادری است، ولی گاهی اوقات رخ میدهد و ریسکی است که هر بیماری میپذیرد. معمولا گرافتهای تازه پیوند زده شده پس از 2 هفته کنده خواهند شد. واحدهای فولیکولی واقعی هنوز سالمند و با شروع به رشد دوباره اعصاب در ماه چهارم، موهای جدید نیز شروع به جوانه زدن و تکامل خواهند کرد.
پس از جراحی چه مدت طول میکشد تا دوباره بتوانم تمرین کنم؟
اهمیت بسیاری به خودداری از هر گونه فعالیت برای روز اول پس از جراحی و محدود نمودن فعالیتها در طی هفته اول اختصاص داده میشود. به ویژه باید در سه روز اول پس از جراحی، از هر نوع خم شدن یا بلند کردن وسایل خودداری کنید. هنگام بلند کردن وسایل یا بستن کفش، به جای خم کردن کمر، زانوهای خود را خم کنید. همچنین، برای جلوگیری از ضربههایی به سر، در هنگام سوار شدن و پیاده شدن از خودروی خود، مراقبت ویژه کنید.
از روز سوم پس از جراحی، میتوانید به فعالیتهای سبک مانند پیاده روی بپردازید. پس از گذشت ۱۴ روز، میتوانید تمرینهای سبک مثل دویدن آهسته را شروع کنید. اما باید حداقل یک ماه از فعالیتهای سنگین ورزشی مانند انجام دراز نشست، پرس سینه و وزنهبرداری خودداری کنید، زیرا این فعالیتها ممکن است باعث کشیدگی و آسیب به خط بخیهها در منطقه اهداکننده شوند.
شنا چطور؟
توصیه ما بر اینست که تا 10 روز از شنا کردن بپرهیزید. آب استخر شامل مواد شیمیایی و باکتریهای مضری است که باید تا تکمیل فرایند بهبودی از آنها دوری کرد.