هم مردان  و هم زنان در هر سنی می‌توانند دچار ریزش مو شوند. هرکسی می‌تواند نگران از دست دادن موهایش باشد. با این حال یک گروه از افراد دیگر نیز هستند که معمولاً خیلی نگران ریزش موی خود هستند: زنان باردار. در حالی که بسیاری از زنان باردار درباره بچه دار شدن خیلی هیجان دارند، ولی نگرانی درباره ریزش مو نیز در بین این دسته از افراد رواج دارد. دلیل ریزش مو معمولاً بارداری عنوان می‌شود.

درمان ریزش موی شدید پس از بارداری و زایمان بعلت تغییرات هورمونی-

هرچند ریزش مو بعد از بارداری نیز غیر محتمل نیست. معمولاً زنان حدود دو الی سه ماه پس از زایمان نیز کرکی شدن و ریزش موی شدید را تجربه می‌کنند.
علل عمده‌ای برای ریزش مو پس از بارداری وجود دارد، ولی هیچ یک از این دلایل دائمی نیستند. پزشک می‌تواند یک آزمایش خون ساده تجویز کند تا وجود این عارضه‌ها را بررسی نماید و همچون می‌تواند بررسی کند که آیا میزان ویتامین‌هایی همچون ویتامین B12 یا D در سطح طبیعی خود قرار دارد یا خیر. اگر در هر یک از این موارد کمبودی وجود داشته باشد، پزشک می‌تواند دارو یا مکملی را برایتان تجویز کند که به شما در بازگشتن آن مورد یا موارد خاص به سطح نرمال کمک نماید. در برخی موارد ریزش مو پس از بارداری بسیار شدید است. در این موارد پزشک از پیشنهادات دیگری استفاده می‌کند همچون کاشت مو . پیش از آغاز درمان با پزشک مشورت کنید تا از بروز هرگونه خطر بعد از زایمان پیشگیری نمایید. اگر می‌خواهید درمان خود را شروع کنید یا هرگونه سوالی ذهنتان را مشغول کرده، پزشکان ما در کلینیک تخصصی پوست و موی رازی آماده‌اند به تمام سوالات شما پاسخ دهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن های 0218833325902188334029 تماس حاصل فرمایید

 

مراحل ریزش موی پس از بارداری


مراحل ریزش موی پس از بارداری

در زمان بارداری شاید متوجه شده باشید که موهایتان ضخیم‌تر و پرپشت‌تر به نظر می‌رسید. این مسئله به خاطر هورمون‌هایی، استروژن، است که در دوران بارداری افزایش می‌یابد.  چرخه رشد مو شامل سه مرحله است: مرحله آناژن، که مرحله رشد موست؛ مرحله کاتاژن، که مرحله انتقالی موست که مو را برای قرار گرفتن در مرحله استراحت آماده می‌کند و مرحله تلوژن که مرحله استراحت است و در این دوره فولیکول مو در حالت سکون باقی می‌ماند. در هر نقطه‌ای از زمان، حدوداً 15 درصد موهای سر در مرحله تلوژن قرار دارند. در این مرحله، مو رشد نمی‌کند ولی همچنان به کف سر شما چسبیده است. پس از دو الی چهار ماه مرحله آناژن در فولیکول مو آغاز می‌شود و موی جدید موی قدیمی را بیرون انداخته و باعث ریزش مو می‌شود

علل ریزش موی پس از بارداری


بیماری

علل ریزش موی پس از بارداری

برخی بیماری‌ها می‌تواند باعث ریزش مو شود. این بیماری‌ها عبارتند از: دیابت، از جمله دیابت بارداری و کرم حلقه‌دار، که یک عفونت قارچی است که می‌تواند در هر جایی از پوست ظاهر شود. برخی از داروها می‌توانند باعث ریزش مو شوند، همچون برخی از داروها برای درمان فشار خون بالا، اضطراب و افسردگی. اگر مشکوک هستید که یک بیماری یا داروی خاصی باعث ریزش موی شماست، در اولین فرصت ممکن با پزشک متخصص زنان و زایمان صحبت کنید، زیرا دارو یا بیماری می‌تواند بر نوزاد شما نیز مضر باشد. تجربه کردن افزایش ناگهانی در ریزش مو یا مشاهده نقاط کرکی شده مو می‌تواند برای هر زنی بسیار دلهره آور باشد، چه بسا برای کسی که به تازگی زایمان کرده حتی بیشتر است.

علل عمده ریزش موی بارداری به قرار زیر است:

استروژن

استروژن باعث می‌شود که فولیکول مو بیشتر از حد طبیعی در مرحله استراحت باقی بماند، که باعث افزایش ضخامت مو می‌شود. وقتی که نوزاد بدنیا آمد و سطح استروژن خون شما کاهش یافت، مرحله استراحت افزایش یافته مو به پایان می‌رسد و مرحله آناژن شروع خواهد شد. به عبارت دیگر تعداد بیشتری مو در زمان کوتاه‌تری خواهد ریخت زیرا موهای قدیمی از فولیکول‌های مو بیرون انداخته خواهند شد. به محض این که همه موهای قدیمی ریختند، مو در یک دوره کوتاه بطرز قابل توجهی نازک‌تر خواهد شد. خوشبختانه، پس از چند ماه می‌توانید شاهد رشد طبیعی موی خود با ضخامت سابق باشید.

تلوژن افلوویوم

تلوژن افلوویوم، یا TE یکی دیگر از علل ریزش موی بعد از بارداری است. تلوژن افلوویوم هنگامی رخ می‌دهد که چیزی در داخل بدن یا برای بدن رخ دهد که ضرورتاً برخی از فولیکول‌های مو را به مرحله تلژون، یا مرحله استراحت بکشاند. در این وضعیت به جای آن که فولیکول‌های مو به میزان نرمال حدوداً 15 درصد در مرحله استراحت قرار داشته باشند، درصد بسیار بیشتری در مرحله استراحت قرار می‌گیرند. در تلوژن افلوویوم، طول دوره تلوژن دستخوش تغییر نمی‌شود، پس هنگامی که مرحله آناژن در عرض دو الی چهار ماه شروع می‌شود، موهای قدیمی پس زده شده و یا می‌ریزد. از آنجایی که موهای زیادی در آنِ واحد در مرحله تلوژن قرار دارند، ریزش می‌تواند باعث ریزش موی خیلی واضحی شود. بارداری یکی از علل شوک دادن به بدن است که می‌تواند باعث تلوژن افلوویوم شود. به محض ریزش مو، موی جدید جای موهای ریخته شده را خواهد کرد و ضخامت موها نیز بعد از چند ماه به میزان طبیعی خود باز خواهد گشت.

فقر آهن

برای زنان این مسئله دور از انتظار نیست که پس از زایمان اندکی تا مقداری کم خونی داشته باشند. آنمی (کم خونی) به عارضه میزان کم گلبول‌های قرمز خون در بدن گفته می‌شود و آهن در جلوگیری از آنمی حیاتی است. آهن برای اکسیژن رسانی برای سلول‌ها اهمیت زیادی دارد، که باعث می‌شود به سلول‌ها انرژی برسد. اگر شخص فقر آهن داشته باشد، این مسئله می‌تواند بر اکسیژن رسانی بر سرتاسر بدن تأثیر بگذارد. از آنجایی که بدن بصورت خودکار به سلول‌های اندام‌های بدن و سایر سیستم‌های حیاتی در اولویت اول اکسیژن رسانی می‌کند، سلول‌ها مو ممکن است محروم از اکسیژن بمانند که می‌تواند باعث ریزش مو شود. پزشک می‌تواند خون شما را آزمایش کند تا مشخص شود که آیا میزان آهن خون در سطح قابل قبولی است یا خیر.

کمبود هورمون تیروئید

مشخصه پرکاری تیروئید کاهش تولید هورمون تیروئید در بدن است و امروزه در میان زنان شایع است. هورمون تیروئید مسئول حفظ میزان متابولیسم بازال، سیستم گوارشی، سلامت روانی و حتی ناخن‌ها و موهاست. کمبود این هورمون می‌تواند باعث ریزش مو شود.

چگونگی کنترل کردن ریزش موی پس از بارداری


چگونگی کنترل کردن ریزش موی پس از بارداری

گاهی اوقات ممکن است تا یک سال طول بکشد که موی زنان پس از زایمان به وضعیت طبیعی خود باز گردد. ولی خیلی از زنان نمی‌خواهند این مدت طولانی صبر کنند. در چنین صورتی، چند اقدام وجود دارد که شما می‌توانید با انجام دادن آنها به تسریع رشد مو کمک کنید. بسیار اهمیت دارد که با موهای خود به آرامی رفتار کنید تا از بروز هرگونه ریزش موی ناخواسته اضافی جلوگیری نمایید. اقدامات مختلفی وجود دارد که شما می‌تواند برای کاهش ریزش مو یا داشتن موهای سالم‌تر در حین بارداری انجام دهید.

  • موهای خود را بیش از حد شانه نزنید زیرا می‌تواند باعث آسیب بیشتر به موهایتان شود.
  • مدل موهای بیش از حد سفت را انتخاب نکنید همچون دم اسبی، بافت کف سر، بافت مو، فر کردن مو و بیگودی، زیرا این مدل‌ها می‌تواند باعث کشش و فشار بر موها شده و باعث تخریب فولیکول‌های مو شوند.
  • از روش‌های صاف کردن مو یا رنگ‌های شیمیایی استفاده نکنید زیرا می‌توانند باعث شکننده و خشک شدن مو شوند.
  • از شامپو یا حالت دهنده‌های ملایم‌تری استفاده کنید.
  • از یک شانه که بتواند گره‌های موی مرطوب را براحتی باز کند برای موهای خیس استفاده نمایید.
  • کف سر خود را ماساژ دهید تا جریان خون در سر جریان یابد.
  • از استفاده از رنگ‌های مو خودداری کنید زیرا مواد شیمیایی مضری در آنها وجود دارد که می‌تواند موجب ریزش موی بیشتری شود.

از میوه‌ها و سبزیجات حاوی فلاونوئید و آنتی اکسیدان استفاده کنید که به محافظت از فولیکول‌های مو در برابر آسیب کمک کرده و رشد مو را افزایش می‌دهد. این نکات می‌تواند به کاهش رییزش مو تا حد زیادی کمک کند. می‌توانید در کنار برخی درمان‌های خانگی این موارد را نیز انجام دهید.

 

درمان ریزش موی شدید پس از بارداری


درمان ریزش موی شدید پس از بارداری

ویتامین

چندین مکمل خوراکی ویتامین وجود دارد که می‌تواند به افزایش سلامت مو کمک کند. بیوتین یکی از ویتامین‌های شناخته شده محبوب برای کمک به سلامت مو و ناخن‌هاست. کمبود بیوتین در بدن می‌تواند منجر به ریزش مو شود و مصرف منظم آن می‌تواند به تحریک رشد مو کمک کند. سایر ویتامین‌های مفید شامل سلنیوم، که هورمون‌هایی که رشد مو را بهبود می‌بخشند افزایش می‌دهد، و زینک است که می‌تواند در صورت وجود فقر این ماده در بدن منجر به ریزش مو شود. ویتامین C نیز برای سلامت پوست کف سر ضروری است، این ویتامین گردش خون کافی را به منافذ پوست تنظیم کرده و باید بصورت روزانه از آن مصرف کرد.
معمولاً چند ماه طول می‌کشد تا موها به وضعیت سلامت سابق خود بازگردند، ولی شامپوهای ضخیم کننده و ویتامین‌ها می‌توانند به افزایش ضخامت و رشد مو کمک کنند. همیشه به یاد داشته باشید که از جایگزین‌های سالم برای رژیم موی خود استفاده کنید زیرا مواد اولیه مضر می‌تواند باعث آسیب بیشتر به موهای شما شود.

کاشت مو


متداول‌ترین فرآیند پزشکی برای درمان ریزش موی زنان، کاشت موست. دو نوع کاشت مو وجود دارد:

استخراج واحد فولیکولی

روش FUE (استخراج واحد فولیکولی) فولیکول‌ها بصورت جداگانه از پشت و پهلوی سر برداشته شده و مجدداً در نواحی رو به کچلی کاشته می‌شوند. مزیت این روش کم بودن جای زخم است – چند نقطه قرمز رنگ از جایی که فولیکول‌ها برداشته شده و در محلی که کاشته شده وجود خواهد داشت که پس از گذشت حدود یک هفته از بین خواهد رفت.

پیوند واحد فولیکولی

نوع قدیمی‌تر کاشت مو (پیوند واحد فولیکولی) (FUT)، نام دارد که به عنوان برداشت باریکه‌ای نیز از آن یاد می‌شود. در این روش یک باریکه از پوست از پشت کف سر برداشته می‌شود تا موهای اهدایی به دست آید. این روش بیشتر برای بیمارانی مناسب است که ترجیح می‌دهند موهای خود را بلند نگاه دارند زیرا جای زخم در این روش واضح‌تر از روش FUE (استخراج واحد فولیکولی) باقی می‌ماند.

 کاشت مو برای ریزش مو پس از بارداری به سرعت انجام نشود وچندین ماه و حتی پس از اتمام دوران شیردهی انجام شود . برای انجام هر گونه روش های کاشت مو با متخصص مجرب کاشت مو مشورت کنید.

 

کاشت موی نئوگرافت

زندگی می‌تواند پس از بدنیا آمدن یک کودک گیج کننده شود. خوشبختانه، در سیستم بازیابی موی نئوگرافت ریکاوری سریع و دوران نقاهت بسیار کوتاهی وجود خواهد داشت. کاشت مو مسیر پر فراز و نشیبی را از زمان پیدایش این درمان طی کرده است. امروزه موی کاشته شده ظاهری کاملاً طبیعی خواهد داشت. نئوگرافت اولین روش برداشت واحد فولیکولی و سیستم کاشت دارای تأییدیه FDA (سازمان غذا و داروی ایالات متحده) است که نتایج کاشت موی فوق‌العاده‌ای ایجاد خواهد کرد. سیستم نئوگرافت تکنیک FUE (استخراج واحد فولیکولی) خودکار را ایجاد می‌کند، پیشرفته‌ترین تکنیک در صنعت کاشت موی جهان.

نئوگرافت از کنترل‌های پنوماتیک استفاده می‌کند تا دقیقاً فولیکول‌های موی جداگانه کاملی را استخراج کند تا بتوان بلافاصله آنها در نواحی مشخص کف سر کاشت. نئوگرافت دقیق‌ترین برداشت و کاشت قطعی را ایجاد می‌کند که نتایج مطلوبی را ایجاد خواهد کرد. با فناوری نئوگرافت هر یک از فولیکول‌های مو بصورت جداگانه برداشت می‌شود و بیمار کاملاً احساس راحتی خواهد داشت. نتایج؟ یک سر پر مو و کاملاً طبیعی که می‌توانید به هر صورت که می‌پسندید به آن حالت دهید. هر چه باشد موی خودتان است!

درمان با پلاسمای غنی از پلاکت

درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (پی ار پی) از خون خود شخص استفاده می‌کند. پس از گرفتن نمونه خون، آن را در دستگاهی قرار می‌دهند که خون را به عناصر سازنده آن جداسازی می‌کند. پلاکت‌ها که نوعی از سلول‌های خونی هستند فرآوری شده و سپس به پوست کف سر تزریق خواهند شد. متخصصین عقیده دارند که این کار باعث تحریک سلول‌ها برای رشد موست.

لیزرهایی برای مصارف خانگی

لیزرهایی برای مصارف خانگی

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) شانه‌ها، کلاه‌ها و سایر دستگاه‌های لیزری را تأیید کرده که می‌تواند بدون نسخه آنها را خریداری کرد و برای درمان ریزش مو در منزل از آنها کمک گرفت. این دستگاه‌ها نور لیزر کم انرژی را از خود ساتع می‌کنند که می‌تواند به تحریک رشد موی جدید کمک کند. این مسئله می‌تواند برای درمان ریزش مو موثر باشد.

مقالات مرتبط

فهرست
مشاوره رایگان
× مشاوره در واتساپ