یک چانه عقب رفته میتواند باعث شود صورت شما از تناسب و زیبایی خارج شود و این مسئله بر روی اعتماد به نفس شما بسیار مؤثر است. پروتز چانه روشی است که باعث جلو کشیدن چانه و زاویهدار کردن صورت شما میشود. جهت متناسبتر کردن صورت، معمولاً عمل برجسته کردن چانه به همراه سایر جراحیهای صورت مثل جراحی بینی یا لیفت صورت انجام میگیرد.
جراحان زیبایی از پروتز جهت بهبود و زیباتر کردن انحناهای صورت استفاده میکنند. متخصصین کلینیک زیبایی رازی با انجام عمل برجسته کردن چانه به بیمارانی که احساس میکنند دارای چانه کوچکی هستند و یا اینکه چانهشان با زوایای طبیعی صورت و گردنشان متناسب نیست، کمک میکنند تا به ظاهر مطلوب خود دست یابند. با پروتز سیلیکون، فک پایینی قویتر شده و صورت زاویهدارتر میشود. با استفاده از پروتز در اندازهها و سایزهای مختلف، بهترین پروتز جهت ایجاد چانه دلخواه برای شما انتخاب میشود. برای دریافت مشاوره در مورد روشهای برجسته کردن چانه یا رزرو میتوانید با شمارههای 02188333259–02188334029 تماس حاصل نمایید.
برجسته کردن چانه
بارز کردن چانه از طریق جراحی پروتز چانه میتواند تغییرات قابل توجهی در بخش پایینی صورت ایجاد کند. هدف اصلی این روش، دستیابی به تعادل کلی بین اجزای صورت است. به طور معمول، این عمل جراحی همراه با عملهای دیگر مانند جراحی بینی انجام میشود تا به نتیجه مطلوب دست یابد. به عنوان مثال، یکی از دلایل انجام همزمان این جراحی با سایر عملهای جراحی، آن است که تغییر در اندازه چانه میتواند بینی را بزرگتر یا کوچکتر به نظر برساند. همچنین، پروتز چانه میتواند برای برطرف کردن نواقص مادرزادی یا زخمهای صورت استفاده شود.
در عمل، برای بارز کردن چانه میتوان از پروتزهای سخت مانند سیلیکون و سایر مواد پرکننده استفاده کرد. همچنین، تزریق چربی یا ژل به چانه و استفاده از بافت چربی یا پروتزهای بیولوژیکی نیز ممکن است. در برخی موارد، برجسته کردن چانه میتواند از طریق جراحی فک انجام شود. علاوه بر این موارد، نتایج مهم و قابل توجه دیگری نیز در تطابق صورت با ایمپلنت حاصل میشوند.
فواید پروتز چانه
کسانی که تمایل به اصلاح ظاهر چانه ضعیف خود دارند میتوانند از مزایای پروتز چانه بهرهمند شوند. همچنین زنانی که از ظاهر مردانهای که چانه قوی و بیرون زدهشان به آنها میدهد ناراضیاند نیز میتوانند از این درمان استفاده نمایند. در این صورت عمل کوچک کردن چانه باعث ایجاد ظاهر ملایمتر و زنانهتری به آنها میشود.
مواد مورد استفاده در پروتز چانه
مواد معمول مورد استفاده در پروتز چانه شامل پروتز سیلیکون (در درجههای مختلف سختی)، الاستومرهای سیلیکون (پلیمرهای مختلفی که اجزای تشکیل دهندهشان مشابه کائوچو طبیعی است) و پلیاتیلنهای متخلخل است.
بهترین داوطلبان برای پروتز چانه
شخص مناسب جهت انجام پروتز چانه، کسی است که هم از نظر جسمی و هم روحی در وضعیت مناسب و سالمی باشد و سابقه بیماری بخصوص در زمینه نابهنجاریهای استخوان نداشته باشد و در ضمن تمایل به متناسب کردن اجزای صورت نیز داشته باشد. این شخص همچنین باید در مورد نتایج درمان و زمان بهبود پس از آن، انتظارات منطقی داشته باشد.
با توجه به اینکه نتیجه نهایی پس از درمان ممکن است بعد از 3 یا 4 ماه قابل مشاهده باشد، این مسئله بسیار پراهمیت است، که ممکن است برخی از بیماران متزلزل و عجول را مستعد افسردگی کند. بیماران متمایل به انجام این درمان حداقل در 6 ماه گذشته نباید ایزوترتینوئین مصرف کرده باشند.
فرایند انجام درمان
انجام پروتز چانه در هر دو حالت بیحسی موضعی و یا بیهوشی کامل انجام میگیرد. اینکه چه روشی مورد استفاده قرار گیرد بستگی به پیشنهاد پزشک متخصص و یا اولویت بیمار دارد. پس از اینکه بیهوشی انجام گرفت، پزشک در یکی از دو قسمت زیر شکافی ایجاد میکند. ممکن است شکافی در داخل دهان (در طول لب پایینی) انجام گیرد و یا اینکه در پوست زیر چانه ایجاد گردد. سپس پزشک یک بسته کوچک در قسمت جلوی استخوان فک شما قرار میدهد. و بعد از آن پروتزهای چانه در داخل آن بسته وارد میشود (در زیر ماهیچههای چانه و بالای استخوان).
اگر پروتز از طریق شکاف ایجاد شده در دهان شما وارد شده باشد، بخیههای جذبشونده استفاده میشود که معمولاً طی ده روز یا کمتر جذب میشوند. چنانچه بخیهها در چانه شما ایجاد شده باشد، بخیههای معمولی استفاده میشود که معمولاً در ویزیت بعدی پزشک (حدود یک هفته بعد از عمل جراحی)، کشیده میشوند. همچنین بعد از عمل، چانه جهت مراقبت بیشتر و جلوگیری از تورم و ناراحتی پانسمان میشود. بعد از عمل ممکن است جهت کاهش تورم از کمپرس آب سرد نیز استفاده گردد.
بعد از عمل
بیمار بعد از عمل به اتاق ریکاوری انتقال داده میشود و علائم حیاتی او تا زمان ترخیص مورد بررسی قرار میگیرد. با توجه به اینکه این عمل تحت بیهوشی انجام میگیرد، بیمار اجازه رانندگی نداشته و لازم است شخصی او را تا خانه همراهی کند.
بهبودی
بعد از جراحی، ممکن است تا چند روز احساس ناراحتی کنید و علایمی مانند کبودی و تورم در ناحیه چانه و فک مشاهده کنید. ممکن است در تکلم خود مشکل داشته باشید، اما این علائم معمولاً در چند روز بهبود مییابند. جراحان عموماً بعد از عمل دستورات مراقبتی را توصیه میکنند، از جمله محدودیت در خوردن برخی غذاها و استفاده از مسواک. بعضی از جراحان نیز استفاده از کمپرس سرد را در ناحیه درمانی پیشنهاد میدهند. این کمپرسها برای مدت زمان بیشتری سرد باقی میمانند و شکلی متناسب با حالت صورت شما دارند، به عبارت دیگر شبیه به چکههای مایع نمیباشند.
خطرات انجام عمل برجستگی چانه
مانند تمامی جراحیهای زیبایی، این جراحی نیز خطرهای معمول را دارد که میبایست قبل از عمل با پزشکتان در مورد آنها صحبت کنید. علاوه بر خطرهای معمول، خطرهای حین عمل نیز وجود دارد. خطرهای این عمل عبارتند از:
- همانند تمامی جراحیها در این جراحی نیز احتمال بروز عفونت وجود دارد. عفونتها معمولاً با تجویز آنتیبیوتیک توسط پزشکان درمان میگردد.
- کبودی، تورم و درد پس از عمل که برای بسیاری از عملها اتفاق میافتد و معمولاً موقت و گذرا است.
- چنانچه درد بیشتر از زمانی که معمول است طول کشید بلافاصله پزشک جراح و یا گروه درمانی را در جریان قرار دهید.
هزینه درمان
هزینههای مربوط به جراحی زیبایی قابل تقسیم به سه دسته است: هزینه دستمزد جراح، هزینه بیهوشی و هزینه مواد و تجهیزات. هزینه عمل متغیر است و بستگی به تخصص جراح و پیچیدگی عمل دارد. به عنوان مثال، عملهای پیچیده ممکن است زمان بیشتری برای انجام برداشته و این باعث افزایش دستمزد جراح، هزینه بیهوشی و هزینه مواد و تجهیزات میشود، در نتیجه هزینه کل عمل بیشتر میشود.
اگر در جراحی از بیهوشی کامل استفاده شود، بیمار نیاز به بستری شدن در بیمارستان برای یک روز دارد و هزینه درمان بالاتر میرود. اما اگر از بیحسی موضعی استفاده شود، نیازی به بستری شدن در بیمارستان نخواهد بود و هزینه کمتری برای بیمار به همراه خواهد داشت.