علاقهمندی به داشتن ساق پاهای فرمی برجسته و قوی، برای هر دو جنسیت، زنان و مردان، مشترک است. بسیاری از افراد روزانه ساعتها به تمریناتی برای تقویت عضلات ساق پا اختصاص میدهند و به خود تمرین میدهند. اما گاهی اوقات، عضلات ساق پا به دلیل فشار و تمرین بیش از حد، خسته و درمانده میشوند و نتوان مد نظر خود را در دستیابی به فرم دلخواه ساق پایشان بدست آورند. حتی بدنسازان حرفهای نیز ممکن است در اندازهگیری عضلات ساق پا با مشکل مواجه شوند و نتوانند هماهنگی لازم بین عضلات ساق پا و سایر عضلات بدن را برقرار کنند. در این حالتها، استفاده از پروتزهای ساق پا به میان میآید. این پروتزها میتوانند برای زنان و مردانی که از بیماریهای نورولوژیک یا آسیبهای فیزیکی مانند فلج اطفال یا اسپینا بیفیدا رنج میبرند، نیز مؤثر باشند. این مشکلات باعث میشوند که عضلات ساق پا تضعیف شده و ساق پاها بسیار لاغر شوند. همچنین، یکی دیگر از کاربردهای پروتزهای ساق پا، اصلاح ظاهر پرانتزی پاها است.
در صورتی که از ظاهر لاغر ساق پای خود ناراضی هستید، ماهیچههای ساق پای شما هیچ برجستگی ندارند و یا پاهای شما دچار مشکل تقارن هستند، میتوانید از روشهای چاق کردن ساق پا بهره ببرید. متخصصین کلینیک زیبایی رازی، طی جلسهی مشاوره وضعیت شما را کاملاً ارزیابی کرده و سپس با توجه به خواستههای شما، بهترین روش درمانی را به شما پیشنهاد میکنند و در ادامه، چگونگی انجام عمل و دورهی بهبودی پس از آن را برای شما شرح میدهند. برای دریافت مشاوره در خصوص بزرگ و برجسته کردن ساق پا یا جهت رزرو نوبت میتوانید با شمارههای 02188333259–02188334029 تماس حاصل فرمایید.
بزرگ کردن ساق پا
عمل بزرگ و چاق شدن ساق پا یک عمل زیبایی است که برای بهبود فرم و افزایش سایز ساق پاها انجام میشود. بزرگ کردن ساق پا با یک یا ترکیبی از چند متد مختلف انجام میشود.
پروتز ساق پا
این روش برای سالهای زیادی دارای استاندارد درمان بوده است. در این روش، یک برش سه اینچی در هر طرف ساق پاها و درست در بالای عضلات ساق پا ایجاد میشود و سپس از طریق آن، ایمپلنت وارد ساق پا میشود. ایمپلنتهای ساق پا دارای اندازه و فرمهای مختلفی هستند و همچنین ممکن است یک ایمپلنت برای شکل ساق پای شما به طور سفارشی ساخته شود.
تزریق چربی در ساق پا
تزریق چربی در ساق پا نیز درست مانند تزریق چربی در سایر نواحی بدن است. چربی به دست آمده درست روی عضله ساق پا و کمی در زیر آن تزریق میشود. در صورتی که شخص کاندید برای این عمل دارای شرایط مناسبی باشد، تزریق چربی معمولاً نتایج بسیار خوبی را به همراه دارد و این نتایج دائمی هستند.
متقاضیان مناسب برای این روشها
مانند سایر روشهای جراحی زیبایی، در مورد چاق شدن ساق پا نیز لازم است در ابتدا بیمار با پزشک مشاوره داشته باشد و بعد از معاینات و ارزیابیهای دقیق و بحث و تبادل نظر با بیمار در مورد خواستهها و نیازها و اهداف مدنظر او در مورد نتایج جراحی، پزشک متخصص میتواند تعیین کند که بیمار برای انجام این درمان کاندید مناسبی هست یا خیر.
به طور کلی، اغلب مردان و زنانی که میخواهند ساق پای خوشفرمتر و بزرگتری داشته باشند و از سلامت عمومی قابل قبولی برخوردار هستند، میتوانند متقاضی مناسبی برای جراحی چاق کردن ساق پا باشند. جراحی بزرگ کردن ساق پا همچنین برای کسانی انجام میشود که به دلیل انجام جراحی یا آسیبدیدگی یا بیماری، بافت ساق پای آنها تحلیل رفته است. در این موارد جراحی چاق شدن ساق پا به عنوان جراحی ترمیمی و بازسازی انجام میشود.
آمادگی قبل از عمل
اگر به فکر انجام جراحی پروتز ساق پا هستید، اولین قدم این است که به یک جراح پلاستیک معتبر مراجعه کنید. جراح در ابتدا شما را معاینه کامل فیزیکی میکند و به طور کامل شما را ارزیابی میکند تا مطمئن شود که شما سالم هستید و شرایط انجام این جراحی را دارید. در ادامه او پاهای شما را دقیق اندازهگیری میکند تا سایز مناسب پروتز ساق پا را برای شما انتخاب کند.
طی این جلسه، جراح به شما در مورد دستورالعملها و نکات مهمی که باید طی روزها و هفتههای قبل از جراحی رعایت کنید، به شما توضیح میدهد. در صورتی که شما سیگاری هستید، لازم است از مدتی قبل از جراحی سیگار را ترک کنید و تا پایان دوره بهبودی پس از جراحی، از کشیدن سیگار خودداری کنید چرا که کشیدن سیگار در روند بهبودی پس جراحی تأثیرات منفی بسیاری میگذارد.
برخی داروها و مکملهای غذایی نیز خطر خونریزی را افزایش میدهند که باید از مصرف آنها اجتناب کنید. جراح پلاستیک شما، لیستی از داروها و موادی که باید مصرف آنها را قبل از جراحی قطع کنید، در اختیار شما قرار میدهد. اگر داروی خاصی مصرف میکنید اما این دارو در لیست مورد نظر قرار ندارد، حتماً در مورد مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
در صورتی که هر سؤال دیگری در مورد جراحی پروتز ساق پا (یا سایر جراحیهای کاشت پروتز مانند پروتز باسن و پروتز آلت تناسلی) دارید میتوانید آنها را طی جلسهی مشاوره مطرح کنید.
روشهای چاق کردن ساق پا
نحوهی کاشت پروتز ساق پا
پروتزهای ساق پا از موادی مانند سیلیکون انعطافپذیر ساخته میشوند. همانند پروتزهای سینه، پروتزهای ساق پا نیز در انواع و اندازههای مختلف وجود دارند. جراح معالج با توجه به اندازه پای بیمار، یک پروتز مناسب را انتخاب و سپس با توجه به شکل ساق پا، آن را شکل میدهد.
عمل جراحی پروتز ساق پا معمولاً حدود دو ساعت و نیم به طول میانجامد. این جراحی ممکن است تحت بیهوشی موضعی با آرامبخش وریدی یا بیهوشی عمومی انجام شود.
برای قرار دادن پروتز، جراح ابتدا با برشی در چاله پشت زانو، ورودی را ایجاد میکند و سپس فضای کافی برای جایگاه پروتز بر روی عضله ساق پا را ایجاد میکند. در ادامه، پروتز را در این فضا قرار میدهد. ساق پا دارای دو عضله است و برخی از بیماران نیاز به پروتز برای هر دو عضله دارند، در حالی که برخی دیگر نیاز به پروتز تنها برای یکی از عضلات را دارند. این پروتزها معمولاً در فضای زیر پوست و چربی ساق پا قرار میگیرند. به منظور بهبود ظاهر پاها، ممکن است همزمان با کاشت پروتز ساق پا، عمل لیپوساکشن در ناحیه زانو یا مچ پا نیز انجام شود. در برخی موارد که مچ پا بسیار نازک است، ممکن است عمل تزریق چربی در اطراف مچ پا نیز صورت بگیرد.
بهبودی پس از جراحی
جراحی ساق پا مانند سایر جراحیهای پلاستیک که برای بهبود فرم بدن انجام میشود، دوره بهبودی بلندمدت و دردناکی دارد. جراح برای هفتهی اول پس از جراحی برای شما داروی مسکن مناسب تجویز میکند. در ابتدا راه رفتن برای شما به شدت مشکل خواهد بود. برای کاهش تورم پاها میتوانید در زمانی که نشسته یا خوابیدهاید، پاهای خود را بالا بگیرید. بعد از این جراحی، راه رفتن با پای برهنه یا با کفشی با کفی تخت میتواند بسیار دردناک باشد و برای پیشگیری از این درد میتوانید کفشهایی با پاشنهی بلند بپوشید.
برای کاهش تورم و درد پا همچنین میتوان از جوراب یا بانداژ فشاری استفاده نمود. اغلب بیماران میتوانند با گذشت هشت هفته از این جراحی، فعالیتهای روزمرهی خود را مانند قبل انجام دهند. به عنوان یک قانون کلی، ورزش کردن تا 4 الی 6 هفته بعد از جراحی باید محدود شود و دویدن نیز تا سه ماه پس از جراحی ممنوع است.
تزریق چربی
برای تزریق چربی در ساق پاها به حدود 75 تا 150 میلیلیتر چربی نیاز است. معمولاً میزان بیشتری چربی در ساق پا تزریق میشود به این خاطر که تمامی چربی تزریقشده، زنده نمیماند و مقداری از آن جذب میشود. معمولاً در حدود دو برابر چربی مورد نیاز در ساق پا تزریق میشود چرا که نیمی از آن در آینده جذب بدن میشود، بنابراین این روش درمانی برای بیمارانی مناسب است که در سایر نواحی بدن خود (مانند شکم، پهلو و رانها)، چربی کافی برای استخراج دارند. از آنجایی که در این روش کم تهاجمی از چربی بدن خود بیمار استفاده میشود، خطر بروز عوارض بسیار کم است.
بهبودی پس از درمان
برای کاهش تورم، کبودی و تسریع در فرایند بهبودی پس از جراحی، استفاده از یک گان فشاری ویژه معمول است. بیماران معمولاً توصیه میشود که این گان فشاری ویژه را حداقل برای 4 تا 6 هفته استفاده کنند. اگرچه عوارض پس از این جراحی به ندرت رخ میدهند، اما ممکن است شامل مواردی نظیر جذب کامل چربی، ناهمتقارنی پاها، خونریزی، تجمع مایعات، عفونت و تحریک عصبهای پا باشد. پزشک جراح شما درباره تمام اقدامات قبل و بعد از جراحی به شما توضیح خواهد داد. در جلسه قبل از جراحی، او داروهای تسکینبخش و آنتیبیوتیک لازم را برای شما تجویز خواهد کرد.
عمل تزریق چربی برای افزایش حجم ساق پا معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. این جراحی به طور معمول 1.5 تا 2 ساعت طول میکشد و بیماران معمولاً پس از یک هفته قادر به ادامه فعالیتهای روزمره خود هستند. با این حال، به بیماران توصیه میشود که فعالیت بدنی خود را تا 4 تا 6 هفته محدود کنند.
هزینه
هزینهی کلی انجام جراحی معمولاً به سه عامل زیر بستگی دارد:
- دستمزد جراح
- هزینههای بیمارستان و تجهیزات جراحی
- هزینهی بیهوشی