ریزش مو یا آلوپسی یک نگرانی و مشکل متداول برای بسیاری از زنان، مردان و حتی کودکان است. برای درمان ریزش مو، از روشهای مختلفی مانند تجویز داروهایی مانند پروپشیا و روگین، درمانهای جایگزین و ترمیم مو، و همچنین کاشت مو استفاده میشود. قبلاً، افراد مبتلا به ریزش مو و تاسی بیشترین گزینههای درمانی را به جز تعداد کمی روشهای دیگر نداشتند. اما خوشبختانه، در حال حاضر روشهای مختلفی برای درمان ریزش مو در مردان و زنان وجود دارد. متخصصان بر اساس شرایط بیمار، بهترین روش درمان را توصیه میکنند.
یکی از روشهایی که برای ظاهر پرپشتتر موها استفاده میشود، استفاده از پودرهای حجمدهنده مو است. این محصولات به فولیکول مو دسترسی ندارند و قادر به رشد مو نیستند، اما تنها باعث ضخیم و پرپشتتر به نظر رسیدن موها میشوند. با این روش، نتایج دائمی حاصل نمیشود و با شستشوی مو، ممکن است به راحتی از سر جدا شوند. بهترین راه برای درمان کمپشتی و تاسی سر استفاده از روشهای درمانی است که بتوانند ریزش موهای سر را به طور کامل درمان کنند و موهای طبیعی و دائمی را برای شما به ارمغان بیاورند.
کم پشتی موها و تاسی یکی از معضلاتی است که میتواند گریبان گیر مردان و زنان در هر سنی شود. مردم معمولا روشهای مختلفی را برای درمان ریزش موهای خود امتحان میکنند. یکی از محصولاتی که مردم برای پرپشت نشان دادن موهای خود استفاده میکنند پودرهای پر پشت کننده مو است که با تبلیغاتی که درباره این محصولات شده است و با قیمت مناسبتری که نسبت به سایر روشها دارند، نظر بسیاری از مردم را به خود جلب کرده است. اما باید بدانید که این محصولات برای افراد تاس اصلا استفاده نمیشوند و با مواد و فیبرهای که دارند فقط ظاهری پرپشت و ضخیم به موها میدهند. این مواد به عنوان درمان ریزش مو محسوب نمیشوند و فقط جنبه زیبایی موقت دارد که با یک شستشو ساده میتواند به راحتی از موی سر جدا میشوند.
پودرهای پرپشت کننده مو و روش استفاده از آنها
استفاده از فیبرها یا پودرهای پرپشت کننده مو روشی سریع برای پرپشت نشان دادن موها است. این فیبرها به روش الکترواستاتیک باردار و از مواد مختلف تهیه میشوند. کافی است این پودر را روی نقاط کم پشت سر بپاشید و با نوک انگشتان به آهستگی به پوست سر ضربه بزنید. پودر به موها و پوست سر میچسبد و با پاشیدن مقدار کمی اسپری مو به خوبی روی سر مینشیند. پودر پرپشت کننده به ساقههای تک تک موها متصل میشود و هر تار مو را ضخیمتر نشان میدهد. این پوشش کاملا طبیعی به نظر میرسد و تا زمانی که سر را نشویید و شامپو نزنید، روی موها باقی میماند؛ اما به محض این که سر را بشویید، پودر نیز از موها جدا میشود. پودرهای پرپشت کننده در رنگهای مختلف به فروش میرسد. یک شیشه برای مصرف تقریباً یک ماه کافی است، البته بستگی دارد که هر چند وقت یک بار و هر بار چقدر از پودر استفاده کنید. اما این محصولات ماندگاری موقت دارند و برای درمان دائمی ریزش مو و تاسی اصلا راه حل مناسبی نمیباشند.
انواع پودر پرپشت کننده مو در بازار
پودر پرپشت کننده کابوکی
پودر کابوکی (Caboki) در ۷ رنگ مختلف به فروش میرسد. پیش از استفاده باید موها را بشویید و خشک کنید، سپس پودر را به آرامی روی ناحیههای کم پشت بپاشید. پودر کابوکی از گیاه کتان مراکشی، با نام علمی Moroccan Gossypium Herbaceum یا کتان شرقی تهیه میشود. پودرهای پرپشت کننده پنبهای به طور طبیعی بار منفی دارند و محکم به پوست سر و تارهای مو میچسبند. البته به محض شامپو زدن و شستن با آب گرم نیز جدا میشوند.
پودر پرپشت کننده تاپیک
تاپیک (Toppik) نام یک برند دیگر از پودر پرپشت کننده است که از کراتین، یک ماده اولیه یافت شده در موها و ناخنها، تهیه میشود. کراتین از منابعی مانند پشم بدست میآید و به دلیل این خاصیت، میتوان آن را به رنگهای مختلف تهیه کرد. پودر پرپشت کننده تاپیک به دلیل بار الکترومغناطیسی که دارد، به موها به طور محکم چسبیده میشود. همچنین، تولیدکنندگان تاپیک یک اسپری ویژه نیز عرضه کردهاند که باعث تقویت اتصال بین فیبرها و موها/پوست سر میشود.
به علاوه، شرکت سازنده نیز یک اپلیکاتور اسپری ویژه را عرضه میکند تا افراد بتوانند پودر را به طور دقیق روی ناحیه مورد نظر بپاشند؛ همچنین، برسی نیز برای موهای کمپشت در دسترس است. تاپیک مجموعهای از محصولات متنوع را برای حجیم و پرپشت کردن موها و تقویت آنها تولید میکند، و پودر تاپیک به موها ظاهری پرپشت و طبیعی میبخشد. با این حال، پودر تاپیک قادر به رشد مجدد موها نیست و تنها موها را پرپشت نشان میدهد.
پودر پرپشت کننده ویویسکال
ویویسکال (Viviscal) نیز یکی از پودرهای پرپشت کننده مو است که مانند کابوکی و تاپیک در ۵ رنگ به فروش میرسد و میتوان آنها را با هم مخلوط کرد تا رنگ مطلوب به دست آید. پودر پرپشت کننده ویویسکال، مانند دیگر پودرهای پرپشت کننده، برای افرادی که کاملاً تاس شدهاند، مناسب نیست.
انواع دیگر مارک پودرهای پرشت کننده موعبارتند از:
• پرفکت (perfect)
• موسنت
• مورست وهونام
هزینه مواد پرپشت کننده مو
خرید مواد پرپشت کننده موی سر نسبت به سایر روشهای درمانی که برای کم پشتی موها استفاده میشود معمولا قیمت ارزان تری دارند. اما مشتریان مجبور به استفاده دائمی از آنها هستند تا بتوانند ظاهری پرپشت به موهای خود بدهند. با انجام درمانهایی مانند کاشت مو ،مزوتراپی و لیز بیمار فقط یک بار برای همیشه هزینه میکند و در کل میتواند مقرون به صرفه تر باشد.
عوارض جانبی پودرهای پرپشت کننده
پژوهشهایی که بر روی نظرات ثبت شده در فرومهای مختلف انجام شده است، نشان میدهد که در تهیه پودر تاپیک از آمونیوم کلراید استفاده میشود و این ماده باعث بروز عوارض مختلف در برخی از مصرف کنندگان میشود.
دریافت مقدار زیادی از آمونیوم کلراید نیز، مانند بسیاری از مواد شیمیایی خطرناک است. بنابراین مصرف پودر تاپیک در درازمدت با احتمال مسمومیت آمونیوم کلراید همراه است و ممکن است علائم زیر بروز یابد:
• گرفتگی عضلات
• تنفس نامنظم
• ضربان قلب آهسته یا نامنظم
• پوست در اثر تماس با پودر تحریک میشود و چشمها آسیب میبیند.
• تنفس این ماده بینی، گلو و ریهها را تحریک میکند.
• احتمال حساسیت و بروز واکنشهای آلرژیکی مانند آسم وجود دارد.
• کما
بنابراین آمونیوم کلراید مادهای نیست که بخواهید مقدار زیادی از آن وارد بدنتان شود یا با بدنتان تماس پیدا کند. احتمال بروز عوارض به موارد زیر بستگی دارد:
• دفعات استفاده از فراورده
• میزان استفاده از پودر در هر بار مصرف
• حساسیت یا آلرژی مصرف کننده
• این که آیا رژیم غذایی فرد شامل دیگر منابع آمونیوم کلراید، مانند مشروبات الکلی، نوشیدنیهای گازدار، شیرینیجات، گوشت و …، میشود یا خیر. در صورت مصرف این خوراکیها میزان آمونیوم کلراید در بدن بالا میرود.
همچنین عوارضی چون درد عضلانی، تپش قلب و سردردهای مداوم نیز گزارش شده است.
درمان قطعی و دائمی کم پشتی و طاسی موسر
کاشت مو به روشهای FUE، FUT و SUT
کاشت مو یکی از درمانهای جایگزین ریزش و کمپشتی مو است که در آن فولیکولهای مو در ناحیههای تاس یا کمپشت سر کاشته میشود. در عملهای کاشت مو واحدهای فولیکولی (دستههای طبیعی یک تا چهارتایی مو) از پشت یا کنار سر جدا و در محل مورد نظر کاشته میشود.
استخراج باریکه مو (انتقال واحد فولیکولی یا FUT) پرکاربردترین تکنیک کاشت مو است که در آن باریکهای از پوست سر، از محلی که فولیکولهای زیادی در آن وجود دارد، جدا میشود. سپس متخصص واحدهای فولیکولی را جدا میکند و گرفتهای به دست آمده را در نقاط مورد نظر قرار میدهد.
استخراج واحد فولیکولی (FUE) تکنیک رایج دیگری است که در آن هر بار، فقط یک واحد فولیکولی از پوست سر جدا میشود. کاشت مو به روش FUE زمانبرتر است، اما مانند عمل FUT جای زخم خطی باقی نمیگذارد. FUE روشی ایدهآل برای تمام افرادی است که میخواهند موهای کاشته شده را کوتاه نگه دارند.
یکی از روشهای کاشت مو SUT میباشد در این روش میتوان ۱۴۰۰۰ تار مو را در یک جلسه کاشت. این روش بدون نیاز به جراحی است و تمام مراحل کاشت با دستگاه اتوماتیک انجام میشود.
مزوتراپی
مزوتراپی یک روش درمانی با حداقل تهاجم است که در آن، مخلوطی از عصارههای گیاهان، عوامل هومئوپاتی، داروهای مختلف، ویتامینها، آنزیمها، هورمونها و سایر مواد زیست فعال به مقادیر بسیار کم، داخل پوست تزریق میشود. این روش موجب خنثی کردن تدریجی هورمون DHT در طول زمان میشود تا باعث رشد مجدد موها شود. تعداد جلسات درمانی مزوتراپی توسط متخصص تعیین میشود. نتایج این روش بسیار قابل توجه بوده و در چند هفته اول، پوشش مو در نواحی کوچکی که قبلاً باریک شده بود، بهبود مییابد. اگرچه مزوتراپی بر اساس تزریق مواد است، اما در دستهی درمانهای غیرتهاجمی قرار میگیرد. از آنجا که سرنگ تنها به ناحیه مزودرم پوست سر دسترسی دارد، مزوتراپی بهطور کامل بیدردسر است. این روش نیازی به بیحسی یا پانسمان ندارد و بهترین گزینه برای درمان ریزش مو در زنان و مردان است. علاوه بر این، پس از مزوتراپی، هیچ عوارض جانبی ای رخ نمیدهد.
پی آر پی
پی آر پی (تزریق پلاسمای سرشار از پلاکت) یکی از روشهای درمان ریزش مو است که در آن مقدار کمی از خون بیمار گرفته میشود. این نمونه خون با استفاده از سانتریفیوژ جداسازی میشود و سلولهای غنی شده (پلاسمای سرشار از پلاکت) جدا میشود. محلول به دست آمده در پوست سر تزریق میشود. PRP حاوی پروتئینهای اساسی است که رشد طبیعی مو را تحریک میکند. تزریق پی آر پی را میتوان همراه با جراحی کاشت مو انجام داد.
لیزردرمانی
درمان با لیزر کم توان روشی ایمن است که در آن از نور/ حرارت لیزر برای رفع عارضههای مختلف استفاده میشود. از لیزر برای درمان گونههای ژنتیک و ارثی ریزش موی بانوان و آقایان، آلوپسی آندروژنیک یا تاسی با الگوی مردانه بهره گرفته میشود اصطلاحات معادل درمان با نور قرمز، لیزر سرد، لیزر نرم، تحریک زیستی و مدولاسیون زیستی ـ نوری نیز برای درمان با لیزر کمتوان به کار برده میشود.