آدرس یوسف آباد (تهران ،میدان سلماس ، ضلع شرقی میدان،پلاک 21،واحد 1 کلینیک پوست و مو رازی)

راه‌های تقویت، رشد و پرپشت شدن مو

فهرست مطالب

کاهش ضخامت و ریزش مو جزء فرایند طبیعی پیری و افزایش سن است و ممکن است به دلایل دیگر نیز رخ دهد. همچنین، عوامل دیگری می‌توانند باعث رقت و کاهش تعداد موها شوند. با گذشت زمان، روند پیری باعث کاهش ضخامت موها می‌شود. فرد ممکن است در آینه متوجه شود که موهایش نازک‌تر شده، فرق سر بازتر شده یا خط رویش موها بالاتر رفته است. همچنین، ممکن است به موقع شانه زدن متوجه شود که بیشتر موها روی شانه‌هایش وجود دارند یا مدل موی دم‌اسبی قبلی او را به زیبایی بازنشانی نمی‌کند. ریزش حدود 100 تار مو در روز به‌طور معمول طبیعی است زیرا موها به‌طور عمومی دوباره رشد می‌کنند. علاوه بر این، رقت و کاهش تعداد موها ممکن است به دلیل مشکلات روحی و عاطفی رخ دهد. برای هر فردی، مواجهه با کاهش ضخامت و ریزش مو یک مسئله است. با این حال، اگر در مراحل ابتدایی این عارضه تلاش کنید کنترل آن را به عمل آورید، می‌توانید این مشکل را به حداقل برسانید. روش‌هایی که در کنترل ریزش و کاهش ضخامت مو و تقویت موهای سر به شما کمک می‌کنند عبارتند از مصرف داروها، درمان‌های  پی آر پی و مزوتراپی.

برخلاف ریزش موی زیاد، کم‌پشت شدن مو در زنان بسیار تدریجی بوده و معمولاً منجر به طاسی کامل نمی‌شود. اگر شما نمی‌دانید که موهای شما در حال ریزش است یا در حال کم‌پشت شدن، متخصصین ما در کلینیک پوست و موی رازی با بررسی وضعیت موهای شما می‌توانند مشکل موهای شما را تشخیص داده و سپس بهترین گزینه درمانی را برای دست‌یابی به نتایج مطلوب به شما پیشنهاد دهند. کلینیک رازی جدیدترین روش‌های درمانی را برای پرپشت شدن موها و کاهش ریزش مو ارائه می‌دهد. بری آشنایی بیشتر با این روش‌ها می‌توانید با شماره‌های 0218833325902188334029 تماس حاصل فرمایید. همکاران ما آماده ارائه خدمات مشاوره یا رزرو نوبت برای شما هستند.

 

علت کم‌پشت شدن موها


عوامل ارثی 

عوامل ژنتیکی ممکن است باعث ریزش مو یا کم‌ پشت شدن حجم موها شوند. این موضوع عموماً به عنوان الگوی طاسی مردانه یا الگوی طاسی زنانه معروف است. در مردان، خط رویش مو به عقب رفته که درجه 1 است و به آهستگی این پس رفت مو افزایش یافته تا نهایتاً یک نوار باریک از مو در پشت سر باقی بماند که این طاسی درجه 7 است. در زنان، فرق بازتر شده و موهای روی سر نازک‌تر می‌شوند.

عوامل هورمونی

عدم تعادل هورمونی یکی از عوامل اصلی ریزش مو به خصوص در زنان است. در این اختلالات آندروژن (هورمون مردانه) افزایش یافته که باعث ریزش مو می‌شود.

بعد از بارداری و یائسگی 

این‌ها عوامل فیزیولوژیکی هستند اما در صورت ترکیب با عوامل دیگر ریزش مو می‌توانند هشداردهنده باشند. این اتفاق حدود 4 تا 6 ماه پس از زایمان می‌افتد.

بیماری‌هایی که باعث کم‌پشت شدن مو می‌شوند

اختلالات تیروئیدی، بیماری‌های مزمن، آسیب‌دیدگی‌های پس از عمل‌های جراحی برخی از عوامل پزشکی هستند که با ریزش مو یا کم‌پشت شدن مو ارتباط دارند.

استرس 

امروزه استرس یکی از عوامل زمینه‌ای است که باعث ریزش مو یا کم‌ پشت شدن آن می‌شود. استرس ممکن است فیزیکی، روانی یا هیجانی و احساسی باشد که اثر مستقیمی بر سلامت فولیکول‌های مو دارد.

رژیم غذایی

رژیم‌های کم‌کالری باعث ریزش ناگهانی مو می‌شود، کمبود پروتئین در رژیم غذایی، کمبود مواد مغذی مانند ویتامین B و D و آهن می‌توانند در سلامت موها تأثیر گذاشته و در نهایت باعث کم‌پشت شدن مو شوند.

تکنیک‌های مختلف برای پرپشت شدن موها


داروهای تقویت‌کننده مو 

ماینوکسیدیل 

بسیاری از افرادی که با مشکل ریزش مو مواجه هستند، به دنبال داروهایی هستند که به آنها در تقویت و بهبود موهایشان کمک کند. یکی از داروهای رایج و معروف در این زمینه، ماینوکسیدیل است که شما نیز احتمالاً با آن آشنا هستید به دلیل شهرتی که دارد. برای استفاده از ماینوکسیدیل در درصد 5، که برای زنان بدون نیاز به نسخه پزشکی می‌باشد، نیازی به مشاوره پزشک ندارید. تقریباً 40 درصد از افراد (شامل مردان و زنان) از رشد موهایی که به کمک این دارو بهبود یافته‌اند، بهره‌مند شده‌اند و استفاده از آن به عنوان پیشگیری در برابر ریزش مو در 40 درصد دیگر از افراد نیز موثر بوده است. با این حال، این دارو برای 10 تا 20 درصد از افراد مؤثر نبوده است.

داروهای دیگری مانند پروسکار و آلداکتین نیز در برخی موارد استفاده می‌شوند. برای درمان کم‌پشتی مو، روش‌های درمانی متعددی وجود دارد و یکی از این روش‌ها استفاده از داروها است که در برخی از افراد تاثیربخش است.

فیناستراید 

مؤثرترین روش درمانی برای کم‌پشتی مو و تقویت مو با الگوی مردانه، فیناستراید است. فیناستراید تأثیر هورمون مردانه دی هیدرو تستسترون را بر فولیکول‌های مو خنثی می‌کند. در یک مطالعه، ریزش مو در 90 درصد از مردان که قرص‌های یک میلی‌گرمی فیناستراید را به مدت شش ماه هر روز مصرف کرده بودند قطع شد.

لیزردرمانی برای افزایش رشد مو

در لیزردرمانی برای درمان ریزش مو از لیزر کم‌توان برای درمان ظاهر نازک مو، تقویت مو و همچنین موهای آسیب‌دیده استفاده می‌شود. درمان با نور لیزر کم‌توان انرژی نور را مستقیماً به پوست سر تابانده که باعث افزایش گردش جریان خون و تحریک رشد مو می‌شود. لیزردرمانی برای ریزش مو یک روش مطمئن و اثبات‌شده است. در خلال لیزردرمانی برای رشد دوباره مو، دستگاه لیزر روی سر بیماری قرار داده می‌شود و انرژی نور مستقیماً به محل مورد نظر تابانده می‌شود. در درمان ریزش مو و رشد مو  با لیزر کم‌توان از انرژی گرمایی یا حرارت برای درمان پوست سر استفاده نمی‌شود. لیزردرمانی برای درمان ریزش مو دردناک نیست.

قبل از شروع فرایند، ما پوست سر شما را به طور کامل مورد معاینه و ارزیابی قرار داده و مزایای برنامه لیزردرمانی را برای شما توضیح داده و در مورد نتایج مورد انتظار با شما گفتگو می‌کنیم. برای دست‌یابی به نتایج مطلوب شما باید چندین جلسه لیزردرمانی را انجام دهید. معمولاً بیماران ما چند هفته پس از جلسه لیزردرمانی متوجه ضخیم‌تر شدن، پرشدن و سالم‌تر شدن موهای خود می‌شوند.

مزوتراپی برای رشد دوباره موها

مزوتراپی یکی دیگر از روش‌های درمانی است که در آن مواد مغذی و عوامل رشد دهنده مو توسط تزریق‌های بسیار ریز در پوست سر تزریق می‌شوند. در مزوتراپی برخی داروها به خصوص ویتامین‌ها شامل داروهای همیوپاتی و داروهای طبی در پوست سر تزریق می‌شود. مزوتراپی به این معنا است که دارو مستقیماً در پوست ناحیه پاتولوژی یا ناحیه بیمار تزریق می‌شود. مزوتراپی برای افرادی که دچار کم‌پشتی جزئی مو شده‌اند مناسب است. به هر حال، این روش درمانی برای افرادی که دچار طاسی کامل هستند مؤثر واقع نمی‌شود. این یک روش غیرجراحی برای کمک به رشد دوباره مو  و تقویت مو است. موادی که در این تزریق به کار برده می‌شود مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین‌ها مورد تأیید سازمان غذا و دارو است. این مواد در پوست سر تزریق شده و گردش جریان خون را در ناحیه تحت درمان افزایش داده و آن قسمت را تقویت می‌کند. برای دست‌یابی به نتایج مطلوب شما باید 6 تا 8 جلسه این درمان را انجام دهید.

استفاده از پی آر پی (PRP) برای درمان ریزش مو می‌تواند روش درمان ریزش مو را در دنیا متحول سازد و یک روش جدید برای درمان ریزش مو است. این روش درمانی بسیار آسان انجام می‌شود. خون از بیمار گرفته شده و در سانتریفیوژهای مخصوص قرار داده می‌شود تا با چرخش، محتویات آن از هم جدا شوند که شامل سلول‌های قرمز خون، پلاسما و پلاسمای غنی‌شده با پلاکت است. سپس مواد استخراجی دوباره چرخانده می‌شوند تا عوامل رشد با غلظت مطلوب تهیه شوند (5 تا 10 مرتبه بیشتر از جریان خون). در نهایت این مواد در پوست سر و رد قسمت‌های کم مو بیمار تزریق می‌شود. این فرایند در مطب انجام می‌شود و کمتر از 20 دقیقه زمان می‌برد. این روش درمانی روشی مطمئن و بی‌خطر است که بزرگ‌ترین خطر احتمالی ناشی از انجام آن عفونی شدن محل تزریق است. برای دست‌یابی به نتایج مطلوب، شش جلسه درمانی در سال توصیه می‌شود.

عمل جراحی

اگرچه عمل جراحی پیوند مو  به عنوان یک روش سریع و مؤثر در درمان ریزش مو شناخته می‌شود، اما انجام این عملیات نیازمند بررسی دقیقی است. در این روش، یک نوار از موهای موجود در ناحیه پشت سر برداشته می‌شود و در ناحیه‌ای که موهای آن ریزش داشته است کاشته می‌شود. برای شروع، ناحیه اهداکننده به صورت موضعی بی‌حس می‌شود و یک نوار از آن برداشت می‌شود. در پایان فرآیند، خط برداشت مو با بخیه‌ها درهم می‌بندند. در اکثر افراد، این خط برداشت مو به اندازه‌ای است که شبیه به یک خطی است که با مداد کشیده شده باشد و به طور معمول توسط موهای اطراف به طور کامل پوشیده می‌شود.

قسمت دوم این عمل جراحی، کاشت مو است. در این مرحله، واحدهای فولیکولی مو از نوار برداشت شده جدا می‌شوند و گرافت‌های تکی ساخته می‌شوند. با دقت بسیار، هر واحد فولیکولی در قسمت تاس یا کم‌پشت سر قرار می‌گیرد و تلاش می‌شود تا ظاهری طبیعی و زیبا با موهای ضخیم و سالم ایجاد شود. تقریباً در 3 تا 4 هفته پس از درمان، تارهای مو در گرافت‌های پیوندی رشد می‌کنند و سپس می‌ریزند. عموماً طول می‌کشد تا در حدود 4 ماه، موهای دائمی و جدید رشد کنند. نرخ رشد موها در حدود 0.5 تا 1.5 سانتیمتر در ماه است.

مشاوره رایگان
× مشاوره در واتساپ