قسمتهای پشت و اطراف سر به عنوان قسمتهای اهداکننده مو در روش پیوند موی FUE انتخاب میشوند. اگر قسمت اهداکننده از تراکم کمی برخوردار باشد یک روش پذیرفتهشده این است که مو از قسمتهای دیگر بدن برداشته شود. پیوند مو با استفاده از موی قسمتهای مختلف بدن غیر از سر تحول بزرگی در روشهای کاشت مو ایجاد کرده است. تعداد زیادی از افراد هستند که جراحان میتوانند از موهای قسمتهای مختلف بدن آنها به عنوان منبعی برای انجام هزاران پیوند استفاده کنند. میتوان فولیکولهای مو را از این قسمتهای بزرگ اهداکننده استخراج کرده و تراکم مو را بهبود بخشید. این نتایج برای افرادی که موی زیادی در کنار و پشت سر خود برای اهدا کردن دارند مناسب است.
اگر قسمت اهداکننده مو در سر شما از تراکم بسیار کمی برخوردار است، یا باید چندین بار عمل پیوند مو را انجام دهید و یا دچار برخی انواع طاسی سکهای شدهاید، متخصصین ما در کلینیک پوست و موی رازی امکان پیوند مو از دیگر نقاط بدن شما را مورد ارزیابی قرار میدهند. با این روش شما شادابی خود را دوباره باز خواهید یافت، روابط اجتماعی و احساسات جریحهدار شده شما بهبود مییابد و در نهایت زندگی شما به همان چیزی که از قبل در نظر گرفته بودید بازمیگردد. کلینیک تخصصی پوست و موی رازی روشهای مختلفی را برای کاشت مو ارائه میدهد که بر اساس نیاز شما بهترین روش پیشنهاد میشود. برای دریافت مشاوره یا رزرو نوبت میتوانید با شمارههای 02188333259–02188334029 تماس حاصل فرمایید.
فهرست مطالب
- 1 مزایا
- 2 متقاضیان استفاده از کاشت موی BHT چه کسانی هستند؟
- 3 تراکم کاشت مو به روش BHT
- 4 معیارهای ارزیابی مناسب بودن روش BHT
- 5 آمادهسازی برای کاشت مو به روش BHT
- 6 نحوه انجام کاشت مو BHT
- 7 تفاوت بین روش BHT FUE و FUE معمولی
- 8 عواملی که موجب موفقیت کاشت مو به روش BHT میشوند
- 9 پس از انجام درمان BHT
- 10 دوره بهبود
- 11 محدودیتها ی کاشت مو به روش BHT
- 12 چرا کاشت مو به روش BHT گران است؟
مزایا
مزایای این روش درمان عبارتند از :
- افزایش شانس کاشت مو با انتخاب مو از قسمتهای دیگر بدن بهعنوان ناحیه اهدا
- پیوند مو از بدن این امکان را فراهم میکند تا جای زخم ناشی از پیوند سریع التیام یابد.
- جای زخم در ناحیه اهداکننده حداقل یا نامرئی است.
- بیماران میتوانند از موهای ناخواسته بدن برای پیوند استفاده کنند.
- این موها برای پیوند مژه و ابروها بسیار مناسب هستند. در مواردی که میزان موهای ناحیه اهداکننده در بیماران محدود است پزشکان با ترکیب موهای بدن و موهای پوست سر سعی میکنند ناحیه تحت درمان را با بیشترین میزان مو پوشش دهند.
متقاضیان استفاده از کاشت موی BHT چه کسانی هستند؟
معمولا با تراشیدن قسمت پشت و کنارههای پوست سر به عنوان ناحیه اهدا، موها برای کاشت در ناحیه دریافتکننده جمعآوری میشوند اما اگر موی کافی در این قسمت وجود نداشته باشد کاشت موی طبیعی ممکن است امکانپذیر نباشد. کم پشت بودن موهای ناحیه اهدا ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد اما ریزش زیاد مو و پیوند موی ناموفق دو مورد از رایجترین دلایل این مساله هستند. اگر سابقا جراحی پیوند مو انجام دادید در حقیقت باید گفت که برداشت موی بیشتر در این ناحیه از پوست سر غیرممکن خواهد بود. برخی مواقع بهدلیل اینکه کیفیت موهای بیماران در نواحی پشت و کنارههای سر خوب نیست جراح مجبور میشود موها را از نواحی دیگر بدن بیمار نظیر قفسهسینه، کمر و ران انتخاب کند.
تراکم کاشت مو به روش BHT
اگر ریزش موی شدیدی دارید (5 یا بالاتر در مقیاس نورود) کاشت مو با روش bht ممکن است با نتایج رضایتبخشی توام نباشد چراکه در این حالت، موهای ناحیه پشت و کنارههای سر کم هستند و میتوانند فقط قسمت کوچکی از سر را پوشش دهند. علاوهبر این، با توجه به اینکه کاشت موی بدن در سر به صورت روش کاشت نواری انجام نمیشود بلکه گرافتها به روش fueاز بدن ستخراج میشوند درنتیجه جای زخم سر سوزن مشاهده خواهد شد. از آنجایی که بدن میتواند تا چندین هزار پیوند را اهدا کند موهای ناحیه قفسه سینه، کمر و ران پاها میتوانند بهطور موثر نواحی تاس پوست سر را پر کرده و موجب تراکم بیشتر موها شوند. محدود بودن تعداد موهای جمعآوری شده ازپوست سر باعث میشود افزایش تراکم موها غیرممکن شود.
معیارهای ارزیابی مناسب بودن روش BHT
جراحان کاشت مو که روش پیوند موی بدن به سر را انجام میدهند برای اینکه امکانپذیری این نوع کاشت مو را تعیین کنند از تکنیک خاصی موسوم به شاخص ناحیه اهدا ((TDI استفاده میکنند. در این تکنیک 5 معیار برای ارزیابی موهای نواحی اهداکننده در کاشت مو استفاده میشود:
- طول موهای بدن
- اندازه موهای ناحیه اهدا
- تعداد واحدهای فولیکولی با 2 تا 3 فولیکول مو
- شباهت رنگ و بافت موی بدن به موی سر
- تراکم موی بیمار- وجود بیش از 40 فولیکول مو در هر سانتیمتر مربع
اگر ارزش TDI 8 یا بالاتر باشد نشان دهنده این است که میزان موهای بدن بیمار بیشتر از موهای سر او است و متقاضی مناسبی برای کاشت موی بدن در سر است. افرادی که TDI آنها بین 5 تا 7 است مکمن است در شرایط خاص، کاندیدای مناسب این نوع درمان باشند و این درحالی است که افرادی که TDIآنها کمتر از 4 است مناسب کاشت موی طبیعی bht نیستند.
آمادهسازی برای کاشت مو به روش BHT
اگر قصد جراحی کاشت مو با روش BHT را دارید بهتر است دستورالعملهای زیر را رعایت کنید:
- 2 هفته قبل از جراحی از مصرف داروها و مکملهای رقیق کننده خون خودداری کنید.این داروها و خوراکیها شامل آسپرین، ایبوپروفن، مکمل ویتامین E و سیر هستند.
- 2 تا 3 هفته قبل از جراحی سیگار را ترک کنید.نیکوتین موجود در سیگار با تنگ کردن رگهایی که به پوست سر خونرسانی میکنند روند التیام و رشد موها را مختل میکند.
نحوه انجام کاشت مو BHT
این عمل تحت بیهوشی موضعی و با مصرف قرصهای آرامبخش انجام میشود تا اضطراب بیمار کمتر شود. اطراف ناحیه اهداکننده مو بیحس میشود و محلول تامسنت با سوزنهای ریز تزریق میشود تا امکان استخراج فولیکولهای مو فراهم شود. از پانچی که برای استخراج موی بدن طراحی شده است استفاده میشود تا فولیکولها استخراج شوند. تعداد جلسات و مدت زمان مورد نیاز برای انجام عمل به تعداد گرافتهای مورد نیاز بستگی دارد. تکنیک مورد استفاده در این روش، FUE خودکار است که در آن با کمک پانچ ریشهها بیرون کشیده میشوند بدون این که شکافی ایجاد شود یا بخیهای لازم باشد. موهای ریش قویتر از موهای قسمتهای دیگر بدن هستند و نرخ رشد آنها بالاتر و ضخامت ساقه آنها نیز بیشتر است.
موهای بدن معمولاً تک گرافتی بوده و زاویه رویش آنها متفاوت از موهای سر است. ریشهها کوچک و نازک بوده و بافت نرم زیادی در زیر آن وجود دارد بدون این که استخوانی مانند استخوان جمجمه در زیر آن قرار گرفته باشد. این عمل زمانبر بوده و در یک روز میتوان تعداد محدودی گرافت مو استخراج کرد. استخراج گرافتهای سالم همراه با بافت خوب از ناحیه اهداکننده نیاز به توجه و مهارت زیادی دارد.
تفاوت بین روش BHT FUE و FUE معمولی
همانطور که در بالا ذکر شد، در روش کاشت موی بدن در سر، گرافتهای مو به روش fue از ناحیه اهداکننده استخراج شده و مورد استفاده قرار میگیرند. بنابراین تفاوتی بین BHT FUE و FUE معمولی وجود ندارد. اما با این وجود بیمارانی که روش کاشت موی fue را انجام میدهند باید قبل از برداشت فولیکولها از نواحی اهدا، معیارهای خاص و شرایط فیزیکی لازمی را که در قسمت بالا توضیح داده شد داشته باشند. بافت موی بدن باید مشابه بافت موی سر باشد. موهای بدن از لحاظ آناتومی با موهای سر متفاوت هستند. واحدهای فولیکولی موهای سر معمولا متشکل از 2 یا 3 تار مو هستند و این درحالی است که واحدهای فولیکولی بدن عمدتا فقط 1 تار مو دارند. تفاوتهای دیگر موهای بدن و سر که باید قبل از کاشت درنظر گرفت عبارتند از:
- جهت رشد فولیکولهای مو
- ضخامت، ساختار و رنگ موها
- نوع و بافت پوستی که مو در آن رشد کرد
- عمق فولیکولهای مو در زیر پوست
عواملی که موجب موفقیت کاشت مو به روش BHT میشوند
3 عامل مهم که نقش عمدهای در تعیین نتایج کاشت موی سر به روش bht دارند عبارتند از:
- استخراج فولیکولهای مو
- چرخه رشد موهای بدن
- سازگاری موهای سر و بدن
پس از انجام درمان BHT
بعد از کاشت مو رعایت صحیح دستورالعملهای مراقبت بعد از جراحی برای دستیابی به نتایج مطلوب از اهمیت فراوانی برخوردار است. مراقبتهای غیرصحیح میتواند میزان رشد مجدد گرافتها را کاهش دهد. در چنین شرایطی، متخصصین نحوه صحیح مراقبت موهای کاشته شده را توضیح و نشان خواهند داد. در این قسمت به اختصار روشهای صحیح مراقبت بعد از جراحی کاشت مو و نکات مهمی که باید به خاطر سپرد را شرح میدهیم:
شستن مو بعد از کاشت
بعد از کاشت مو، شامپو و لوسیون خاص به بیمار تجویز خواهد شد. شستشوی موها در 3 مرحله انجام میشود:
مرحله اول
لوسیون تجویز شده را باید روی نواحی اهدا و کاشت ریخت و حدودا 30 دقیقه صبر کرد. این کار موجب نرم شدن دلمههای اطراف ناحیه گرافتهای کاشته شده میشود. بعد از 30 دقیقه میتوان سر را با آب گرم شست. اگر مقداری از لوسیون روی پوست سر باقی ماند جای نگرانی ندارد و در مرحله بعد میتوان کاملا شستشو داد.
مرحله دوم
با شامپوی مخصوصی که پزشک تجویز کرده باید نواحی اهدا و پیوند را شستشو کرد. برای اینکار کافی است مقدار کمی از شامپو را با دست به تمام قسمت پوست سر ریخت. نکته مهم این است که شامپو را نباید روی پوست سر ماساژ داد بلکه بهتر است با کمک اسفنج به آرامی و بهصورت ضربهای روی پوست سر ریخت. تمام مراحل شستشو باید به آرامی، بدون فشار و با کف دست انجام شوند. باید مطمئن بود که فشار آب زیاد نیست. نکته مهم این مرحله این است که لوسیون و شامپو باید کاملا شسته شده و چیزی از آنها روی پوست سر باقی نماند. دلمهها بعد از شستن موها تغییر رنگ داده و سفید میشوند. این حالت کاملا طبیعی است.
مرحله سوم
بعد از اتمام شستن، بهتر است موها را با حوله کاغذی خشک کرد. دوباره خاطر نشان میکنیم که نباید موها را ماساژ داد بلکه باید بهآرامی نوازش کرد. از آنجایی که حوله کاغذی به گرافتها فشاری وارد نمیکند بهترین گزینه برای خشک کردن موها است. برای از بین بردن دلمهها موها را باید هر روز با شامپویی که پزشک تجویز کرده شست. بعد از تقریبا 7 تا 10 روز ممکن است هیچ اثری از خون خشک شده یا دلمه روی پوست سر باقی نماند.
14 روز بعد از کاشت میتوان موها را به شیوه معمول و همیشگی شستشو کرد. شامپوی تجویز شده را باید کاملا تا آخر مصرف کرد اما به محض از بین رفتن دلمهها میتوان استفاده از لوسیون را قطع کرد.
کنترل درد
به مدت چند روز بعد از کاشت مو ممکن است درد خفیفی احساس شود. اختلال در خواب در طی روزهای اول بعد از کاشت مو از مواردی است که بسیاری از بیماران گزارش کردند. لازم به ذکر است که با مصرف مسکن میتوان تا حدودی درد را تسکین داد.
تورم
بعد از کاشت مو ممکن است بهمدت 2 تا 5 روز در نواحی پیشانی و اطراف چشمها مقداری تورم مشاهده شود. میزان تورم روز چهارم بیشتر از روزهای قبل خواهد بود. در چنین شرایطی نباید نگران بود چراکه تورم خطرناک نیست و معمولا بدون مصرف دارو از بین میرود.
خارش
خارش یکی از رایجترین مواردی است که بعد از کاشت مو احساس میشود. ممکن است تمام قسمت پوست سر دچار خارش شود. در موارد شدید، قرص آنتی هیستامین مصرف میشود. بهتر است از خاراندن پوست سر خصوصا در طول دوره اولیه بهبود خودداری کرد چراکه این کار مسلما تاثیر منفی در نتایج درمان خواهد داشت.
موقعیت مطلوب خواب
طبق توصیه پزشکان بعد از جراحی کاشت مو باید به پشت خوابید و سر را روی چند بالشت قرار داد تا کمی بلندتر شود. این روش به کاهش تورم بعد از کاشت مو کمک میکند.
درصورت استفاده از ریش بهعنوان ناحیه اهداکننده
اگر از گرافتهای موهای ناحیه ریش برای کاشت استفاده میشود بعد از یک هفته میتوان با تیغ اصلاح کرد. ناحیه اهداکننده معمولا ظرف 1 ماه بهبود مییابد.
اصلاح بعد از کاشت مو
1 ماه بعد از کاشت مو میتوان منطقه دریافت کننده یا منطقهای که کاشت مو انجام شده و 1 هفته بعد از کاشت ناحیه اهداکننده را با تیغ تراشیده و اصلاح کرد.
شوک ریزش بعد از کاشت و رویش مجدد موها
معمولا 3 هفته بعد از کاشت مو، شوک ریزش شروع میشود. در طول این دوره، موهای فولیکولهای کاشته شده شروع به ریزش میکنند. این حالت کاملا طبیعی است. بعد از 3 تا 4 ماه فولیکولهای کاشته شده دوباره شروع به رشد میکنند. در پایان ماه چهارم، میزان رشد مجدد موها 30% و در ششمین ماه به تقریبا 60% خواهد رسید. 10 تا 12 ماه بعد از جراحی میتوان نتایج نهایی را ارزیابی کرد.
کلاه
بعد از جراحی، در کلینیک کاشت مو کلاه مخصوصی را به بیمار میدهند که هنگام بیرون رفتن از خانه باید روی سر خود بگذارد تا پوست سر در برابر گرد و غبار، نور خورشید و عوامل محیطی درامان باشد. نکته بسیار مهم این است که ناحیهای که کاشت انجام شده نباید دچار آفتاب سوختگی شود به همین دلیل بیمار باید بعد از کاشت مو از کلاه استفاده کند. استفاده از کلاههای دیگر مانعی ندارد بهشرط اینکه فشاری به منطقه دریافت کننده مو وارد نشود.
فعالیت فیزیکی
بلافاصله بعد از کاشت مو میتوان به پیادهروی کوتاه رفت یا فعالیتهای فیزیکی که موجب تعریق زیاد بدن نمیشوند را انجام داد. 10 روز بعد از کاشت میتوان ورزش را شروع کرد.
دوره بهبود
فرایند بهبود بعد از کاشت مو نسبتاً سریع است. با وجود اینکه ممکن است بهمدت چند روز بعد از جراحی کاشت مو بیحسی و درد خفیف همچنان احساس شود اما بیشتر بیماران معمولا ظرف 1 تا 2 روز بعد از عمل احساس خوبی پیدا میکنند. 7 تا 14 روز بعد از عمل معمولا ظاهر بیماران طبیعی میشود فقط ممکن است بعد از این دوره، سرخی خفیف در پوست سر مشاهده شود. این شرایط در افرادی که پوست سرشان روشن است معمولا طولانیتر است.
محدودیتها ی کاشت مو به روش BHT
معایب کاشت مو به روش BHT عبارتند از:
- محدود بودن ذخایر موهای مناطق اهداکننده:فولیکولها باید به صور سالم و بدون آسیب خارج شده و در پوست سر پیوند شوند به همین دلیل در این روش به بیهوشی بیشتر نیاز خواهد بود.
- معمولا توام با درد است: با وجود اینکه پزشکان کاشت مو را تحت بیهوشی انجام میدهند اما با این حال بدون درد و ناراحتی نیست.
- واحدهای فولیکول مو معمولا یکی هستند و بهندرت از 2 تا واحد فولیکول مو استفاده میشود: میزان برداشت ( مو و واحدها) کم است.
- مشکلات فنی:موی بدن به نسبت موی پوست سر در یک زاویه دقیقی رشد میکند و موجب میشود سطح انتقال بزرگتر شود.
- سرعت استخراج:میانگین سرعت برداشت گرافتهای پوست سر حدودا 300 واحد فولیکول در ساعت است. در کاشت مو به روش bht بهترین میزان استخراج 100 واحد در ساعت است ( 400 واحد از یک مو و به ندرت 2 واحد در 4 ساعت).
- پوشش: موی کمتری در هر واحد وجود دارد و معمولا موها ضخامت کمتری دارند. این بدین معناست که پوشش دهی در این روش ضعیف است.
از تمام موارد ذکر شده میتوان نتیجه گرفت که برای کاشت مو به روش bht باید هر فرد بهطور دقیق مورد ارزیابی قرار بگیرد تا مشخص شود که آیا متقاضی مناسبی برای این روش هست یا آیا پزشک میتواند تعداد واحدهای پیوند را افزایش دهد یا خیر.
چرا کاشت مو به روش BHT گران است؟
کاشت مو بدن در سر به نسبت روشهای دیگر گرانتر است. در این روش باید فولیکولهای مو ( واحدهای فولیکولی) با حساسیت و دقت بسیار از منطقه اهداکننده برداشت شوند. دلیل این امر کاملا واضح است: فرایند استخراج موهای بدن به نسبت روشهای دیگر کاشت مو بسیار وقتگیر، پرکار و دشوار است.