علاوه بر تاثیر عوامل جوی مثل نور خورشید، تغذیه، سن و ارث در بروز چین و چروک صورت نقش مهمی دارند. با افزایش سن میزان کلاژن پوست به طور طبیعی کاهش پیدا میکند و همین امر باعث چروک و شکستگی پوست صورت میشود. در این وضعیت شاید شما به فکر استفاده از کرمها و لوسیونهای ضدچروک یا درمانهای موضعی بیفتید، اما این کرمها قادر به کمکردن عمق چروکها نیستند و فقط میتوانند از بروز چروکهای جدید جلوگیری کنند.
برای رفع این چروکها دو راه فرض می گردد : عمل جراحی که یک عمل تهاجمی با عوارض خاص است یا استفاده از مزوتراپی که یک روش غیر تهاجمی است.
البته در کنار مزوتراپی باید از سایر روشها مانند میکرودرم ابرژین (لایهبرداری مکانیکی ظریف) و بوتاکس نیز بهره برد.
درمانهای ترکیبی در رفع چروکها و آسیبهای پوستی نتیجه مطلوبتری خواهند داشت. برای درمان چروکهای پیشانی و کنار چشمها (مناطقی که حرکت عضلانی ضروری نیست) میتوان از بوتاکس استفاده کرد تا از پیشرفت آنها جلوگیری کرد و بعد با مزوتراپی به کشیدگی پوست و رفع چین و چروکها کمک کرد.
برخی داروهایی که به وسیله تزریق در مزوتراپی وارد پوست میشوند عبارتند از: انواع آمینواسیدها، ویتامینها (به طور مثال ویتامین C برای روشن شدن پوست)، آنتیاکسیدانهای ضدپیری و اسید هیالورونیک.
مزوتراپی باعث آغاز فعل و انفعالاتی مانند تولید مثل سلولها در پوست میشود و به این شکل سلولهای جدید تولید شده و سلولهای قدیمی به صورت لایهای مرده با روش میکرودرم ابرژین برداشته میشوند.
گروههای زیر نباید از مزوتراپی استفاده کنند :
1 ـ خانمهای باردار
2 ـ بیماران قلبی ـ عروقی
3 ـ افرادی که دچار سرطانهای پیشرفته هستند.
4 ـ کسانی که دارای سوابق آلرژی و حساسیت به داروهای خاص هستند.
5 ـ افرادی که در حال استفاده از داروهای ضدانعقاد هستند ( در این افراد احتمال ایجاد هماتوم و خونریزی زیاد است).
6 ـ افراد دیابتی بخصوص آنهایی که دیابت کنترل نشده دارند ( زیرا سطح ایمنی این افراد پایین
است و ممکن است دچار عفونتهای شدید شوند).
7 ـ افرادی که مبتلا به بیماری نوروپاتی هستند.
8 ـ اشخاصی که دچار بیماری پسوزیاریس (صدف) هستند.