لیزر لیپولیز یک روش جراحی است که در آن از لیزر برای تخریب بافت چربی استفاده میشود. این روش جدیدترین روش برای کاهش چربی زیر پوست است و به صورت سرپائی انجام میشود، به طوری که در یک جلسه مقدار چربی موضعی را کاهش میدهد. تا به امروز، لیپوساکشن به عنوان بهترین روش برای کاهش چربیهای زاید موضعی شناخته شده است، اما باعث ایجاد عوارض ناهنجاری مانند ناهمواری و شلی پوست بدن، تورم و کبودی پوست میشود.
روش لیزر لیپولیز با تابش لیزر و تحریک تولید کلاژن و جمع شدگی کلاژن باعث سفت شدن پوست میشود و اثرات تورم و کبودی نسبت به روش لیپوساکشن بهطور قابل توجهای کاهش مییابد. این روش در سال 2006 توسط سازمان FDA تأیید شده است. در این روش، از یک فیبر نوری لیزر درون بافت استفاده میشود تا باعث تخریب دیواره سلولهای چربی و آزاد شدن آنها شود. چربیها به صورت نیمه مایع تبدیل میشوند و میتوانند به راحتی توسط بدن جذب و از بدن دفع شوند.
مناطق شایع برای انجام لیزر لیپولیز عبارتند از: غبغب، پشت، شکم، بازوها، پهلوها، رانها و…
لیزر لیپولیز بعد از انجام بیحسی موضعی انجام میشود و معمولاً مدت زمان جلسه آن 1 تا 3 ساعت است. سوراخهای کوچکی با قطر 1 تا 2 میلیمتر در پوست ایجاد میشود و با استفاده از یک فیبر نوری باریک، لیزر به زیر پوست هدایت میشود و حرکت لابهلای چربیها را آغاز میکند تا لیزر باعث تخریب دیواره سلولهای چربی و آزاد شدن آنها شود. این روش مناسب برای چاقیهای موضعی کم و متوسط است و نیازی به لیپوساکشن ندارد. اما در چاقیهای شدید، در صورت استفاده از لیزر فقط در لایه سطحی، نیاز به تخلیه چربیها نیز وجود دارد.
در لیزر لیپولیز، پس از جراحی، ممکن است طول مدتی برای بازگشت به فعالیتهای روزمره نیاز باشد و برخی عوارض ممکن است شامل تورم، درد، کبودی و احساس ناراحتی در منطقه مورد درمان باشد. همچنین، پس از جراحی نیاز به رعایت رژیم غذایی و فعالیت بدنی منظم است تا نتایج بهتر حاصل شود و چربیهای موجود در سایر مناطق بدن نیز افزایش نیابند.
با این حال، برای تصمیمگیری درباره انجام لیزر لیپولیز یا هر روش دیگری برای کاهش چربی، بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید. پزشک میتواند بر اساس وضعیت شما، نیازها و اهداف خاصتان، روش مناسب را توصیه کند و شما را در مورد جزئیات جراحی و پس از جراحی راهنمایی کند.