آدرس یوسف آباد (تهران ،میدان سلماس ، ضلع شرقی میدان،پلاک 21،واحد 1 کلینیک پوست و مو رازی)

فهرست مطالب


زگیل‌های تناسلی و تبخال تناسلی، برجستگی‌های كوچك گوشتی هستند که در اندام‌های تناسلی، و نیز اغلب دور مقعد ظاهر می‌شوند. این زگیل‌ها از طریق تماس جنسی منتقل می‌گردند. عامل ایجاد زگیل‌های تناسلی گونه‌های مختلف ویروس پاپیلومای انسانی(HPV)، است که از طریق تماس  جنسی با فرد مبتلا منتقل می‌گردد.  رنگ زگیل‌ها می‌تواند بسته به تن پوست شما از صورتی تا قهوه‌ای متفاوت باشد. بالاترین نرخ بروز زگیل در میان زنان 16 تا 19 ساله و مردان 20 تا 24 ساله است.

اگر به زگیل تناسلی مبتلا هستید، ناراحت نباشید. به یاد داشته باشید كه این بیماری بسیار رایج است و افراد زیادی به آن مبتلا هستند. زگیل تناسلی خطرناك نبوده و روش‌های مؤثری برای درمان آن وجود دارد. ممكن است نسبت به فردی كه این بیماری را به شما منتقل كرده، احساس خشم کنید. چنانچه مشکوک به ابتلا به زگیل تناسلی هستید، تنها اقدام مثبت مراجعه به پزشك است. متخصصین و کارشناسان کلینیک پوست و موی رازی شمارا معاینه كرده و سپس به‌منظور بررسی عفونت‌های احتمالی دیگر آزمایشاتی را برای شما تجویز خواهند کرد. متخصصین ما روش‌های مختلفی را برای درمان زگیل‌های تناسلی به شما پیشنهاد می‌کنند.  برای آشنایی بیشتر با روش‌های درمانی موجود در این کلینیک جهت رفع زگیل تناسلی یا رزرو نوبت در کلینیک رازی می‌توانید با شماره  0218833325902188334029  تماس حاصل نمایید.

 

علت


عامل اصلی اکثر زگیل‌های تناسلی ویروس‌های منتقل‌شده در هنگام رابطه جنسی است. ویروس‌ها عمدتاً از گروه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)هستند که در حال حاضر در حدود 170 گونه مختلف از آن‌ها شناخته‌شده است.  گونه‌هایی از این ویروس که موجب زگیل آلت تناسلی و تبخال تناسلی می‌شوند از گونه‌های عامل سرطان دهانه رحم متفاوت هستند.  اما در برخی از نقاط جهان نوع خاصی از واکسن ضدویروس پاپیلومای انسانی که برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم استفاده می‌شود، برای مقابله با برخی از گونه‌های ایجادکننده زگیل نیز مؤثر است. از این‌رو ادعای مبنی بر نرخ نزولی ابتلا به زگیل تناسلی در سال 2016 چندان هم شگفت‌انگیز نیست.

علائم 


زگیل‌های تناسلی تا حداقل دو تا چهار هفته پس از ابتلای فرد ظاهر نمی‌شود، و این زمان گاهی تا چندین ماه  نیز طول می‌کشد. شناسایی فرد عامل ابتلای شما به این بیماری اغلب غیرممکن است. زگیل‌های تناسلی به‌طور معمول بدون درد هستند، اما گاهی با خارش و خونریزی همراه می‌شوند. ظاهر زگیل‌ها متفاوت است و از زگیل‌های کاملاً صاف تا زگیل‌های برآمده شبیه به گل‌کلم را شامل می‌شود. زگیل‌ها ممکن است به‌صورت تکی یا جمعی ظاهر ‌شوند.

در مردان، زگیل‌های تناسلی اغلب بر روی آلت تناسلی و به‌ویژه در زیر پوست ختنه‌گاه ظاهر می‌شوند. زگیل‌ها همچنین می‌توانند در مجرای ادرار (لوله ادراری) نیز ظاهر شده و به شکل یک برآمدگی قابل‌ مشاهده باشند. ناحیه اطراف مقعد از دیگر نواحی ظهور زگیل‌ها است. در زنان، زگیل‌های تناسلی و تبخال تناسلی بر روی لبه‌های فرج، واژن و یا نزدیکی مجرای ادرار (ادرار) ظاهر می‌شوند. زگیل‌های تناسلی همچنین می‌تواند در داخل یا اطراف مقعد زن ایجاد شوند، به‌ویژه اگر زن رابطه جنسی مقعدی برقرار کند.

چه افرادی در معرض خطر ابتلا به زگیل تناسلی هستند؟


اکثر افراد در خطر ابتلای اندک به این بیماری هستند. اما احتمال ابتلا در افراد زیر بیشتر است:‌

  • افرادی که دارای شریک جنسی متعدد هستند.
  • افرادی که رابطه جنسی محافظت نشده برقرار می‌کنند.

اما تمام افرادی که رابطه جنسی برقرار می‌کنند، می‌توانند در معرض خطر ابتلا به این بیماری باشند.

تشخیص


 تشخیص زگیل آلت و تبخال تناسلی می‌تواند دشوار باشد، زیرا افراد اغلب از مطرح کردن آن با پزشک احساس خجالت می‌کنند. از آنجایی‌که زگیل تناسلی همیشه با چشم غیرمسلح قابل ‌رؤیت نیست، پزشک ممکن است برای تشخیص ابتلای شما آزمایشاتی را تجویز کند. اگر در مورد احتمال ابتلای خود به این بیماری نگران هستند، در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه نمایید. این کار موجب حفظ آرامش روحی و سلامت جسمی شما می‌شود.

به‌منظور تشخیص ابتلای شما به زگیل آلت تناسلی، ممکن است پزشک به انجام بیوپسی (یعنی نمونه‌برداری از بافت زیگیل یا ناحیه “مشکوک” پوست) و ارسال آن به آزمایشگاه جهت تجزیه ‌و تحلیل نیاز داشته باشد. این آزمایش به شناسایی علائم سرطان‌های دستگاه تناسلی یا گردن رحم کمک می‌کند. برای افراد “در معرض خطر” یا  مبتلا ، انجام چکاب‌های منظم (‌ از جمله بیوپسی)‌ به‌منظور بررسی شرایط موجود از اهمیت برخوردار است.

درمان زگیل تناسلی


افراد گاهی به خوددرمانی وسوسه می‌شوند و به اقداماتی چون بریدن زگیل دست می‌زنند. ما به‌هیچ‌وجه این اقدامات را توصیه نمی‌کنیم.

دو راه اصلی درمان زگیل آلت تناسلی وجود دارد:

  • روش‌های شیمیایی
  • برداشتن فیزیکی زگیل توسط پزشک کارآزموده

روش‌های شیمیایی

از این روش اغلب با نام “درمان موضعی” یاد می‌شود. در این نوع از درمان می‌توان از کرم‌ها و پمادهای مختلف استفاده کرد:

  1. کرم پودوفیلونوکسین (کوندیلین):  این کرم را باید دو بار در روز و به مدت سه روز بر روی زگیل‌ها استفاده کرد. پس ‌از آن، پزشک ممکن است استفاده از آن را به‌صورت هفتگی و به مدت چهار یا پنج هفته تجویز کند.
  2. ایمی‌کیمود  (آلدارا):این کرم معمولاً به‌صورت یک لایه نازک، سه بار در هفته و برای یک دوره چهار ماهه استفاده  می‌شود. در حدود شش ساعت پس از استفاده از کرم، باید محل شسته شود.
  3. اسید تریکلورواستیک:این کرم برای درمان زگیل‌های کوچک سفت مناسب است. از آنجایی‌که این دارو موجب آسیب سریع به پوست می‌شود، باید تنها توسط پزشک یا پرستار در کلینیک و به‌طور معمول یک‌بار در هفته استفاده شود. از استفاده خودسرانه از این دارو اجتناب کنید.

تمامی این کرم‌ها دارای عوارض جانبی بوده و کلینیک شمارا از این عوارض آگاه خواهد کرد.

روش‌های فیزیکی

روش‌های فیزیکی تنها باید توسط یک پزشک متخصص در این زمینه انجام شود:

  • برداشتن: بریدن زگیل
  • سرمادرمانی:منجمد کردن زگیل
  • سوزاندن زگیل با برق (دیاترمی):استفاده از یک میله داغ برای سوزاندن زگیل
  • جراحی  لیزر: این درمان گاهی اوقات برای برداشتن زگیل‌هایی که به دلیل قرار گرفتن در داخل مقعد، واژن و یا لوله ادراری (پیشاب‌راه) دسترسی به آن‌ها دشوار است، استفاده می‌شود.

تا زمانی که پزشک اجازه نداده است، از برقراری هر گونه رابطه جنسی خودداری کنید. خطر عود مجدد زگیل‌ها پس از درمان وجود خواهد داشت. با این‌حال، زیگیل اغلب تنها یک‌بار بروز می‌کند و شما ممکن است هرگز دوباره به آن مبتلا نشوید. اگر شما یک زن هستید، توصیه می‌شود که آزمایش پاپ اسمیر (غربالگری دهانه رحم) را به‌طور منظم انجام دهید.

چگونه زگیل تناسلی بر بارداری تأثیر می‌گذارد؟


چنانچه شما سابقه ابتلا به زگیل تناسلی را داشته و این بیماری به‌خودی‌خود و یا از طریق درمان برطرف شده باشد، شما احتمالاً در طول دوران بارداری خود با هیچ مشکلی مواجه نخواهید شد. در صورت سابقه ابتلای خود یا همسرتان  به زگیل تناسلی حتماً پزشک یا پرستار را مطلع سازید.

زگیل تناسلی در زنان در طول بارداری ممکن است:

  • خونریزی کرده و یا به دلیل تغییرات هورمونی در بدن در دوران بارداری (از لحاظ اندازه و تعداد) رشد کند.
  • موجب انسداد مجرای تولد گردد. در این صورت، شما ممکن است به عمل سزارین نیاز پیدا کنید.
  • نوزادان را در معرض انواعی از ویروس پاپیلومای انسانی که عامل ایجاد زگیل در مجراهای تنفسی نوزادان است، قرار دهد.

توصیه‌های مفید


  • از کاندوم استفاده کنید: این کار شمارا تا حدی در برابر زگیل تناسلی محافظت می‌کند.
  • در صورت مشکوک بودن به ابتلا به زگیل، یک چکاب در کلینیک خود انجام دهید.
  • بروز ناگهانی و گسترده زگیل‌های تناسلی می‌تواند حاکی از وجود نقص در سیستم ایمنی بدن باشد، که عامل آن احتمالاً ویروس پاپیلومای انسانی است. در چنین شرایطی فوراً به پزشک مراجعه نمایید.
مشاوره رایگان
× مشاوره در واتساپ