زمان مراجعه به پزشک برای کاشت مو یا ترمیم مو، پزشک معالج معمولا از شما به عنوان کاندید پیوند مو، درباره هدف و انگیزه شما، مدل مورد نظر و سایر درمانهایی که برای کاهش مویی استفاده کردهاید، سوال میپرسد.
پیوند و کاشت مو در افرادی قابل انجام است که در نواحی پشت سرشان موهایی پرپُشت و متراکم داشته باشند. کاشت مو یک فرآیند برنامهریزی شده و درازمدت است. برای دستیابی به نتیجه مطلوب، صبر لازم است.
اگر شما هنوز در سنین اولیه جوانی قرار دارید و میزان ریزش موهایتان به حد ثابتی نرسیده است، توصیه میشود چند سال صبر کنید تا پس از ثابت شدن میزان ریزش، کاشت مو انجام شود.
با این حال، در موارد استثنایی که ریزش مو رشد زیادی دارد، برای ارتقای روحیه و اعتماد به نفس بیمار، کاشت مو با مشورت بیمار انجام میشود.
زمان مناسب برای کاشت مو زمانی است که پوست سر شما از لابه لای موهایتان دیده شود. در این حالت، شما ریزش مو داشته اید، اما هنوز به حد طاسی نرسیدهاید.
کاشت مو اقدامی نیست که تنها برای آقایان صورت پذیرد ، بلکه خانم ها نیز می توانند کاشت مو را انجام دهند.
علل ریزش مو در خانم ها موارد متعدد و حساسی هستند از جمله مثلا سن ، به این معنی که با افزایش سن تعداد موها کمتر و نازک تر می شوند.
وراثت عامل دیگری است که بر ریزش مو در بانوان تاتیرگذار است ، در برخی اشخاص با پیر شدن موهای سر تحلیل می روند.
اختلالات هورمونی و به خصوص مشکلات تیروئید و سایر بیماری های هورمونی که به ترشح بیش از حد هورمون های مردانه منجر می گردد در بانوان حایز اهمیت است.
مجموعهای از داروها وجود دارد که شامل انواع مختلفی از داروها است. برخی از این داروها شامل قرصهای ضد بارداری، داروهای ضد مالاریا، داروهای ضد تشنج، داروهای ضد پارکینسون، داروهای تیروئید، داروهای کاهش چربی خون، داروهای ضد جوش مورد استفاده در درمان آکنه (مانند ایزوترتینوین یا آکوتان)، داروهای ضد فشار خون، داروهای ضد سرطان، داروهای اعصاب، داروهای رقیق کننده خون، داروهای کاهش کلسترول، داروهای ضد نقرس، داروهای ضد التهاب (مانند انواع کورتیکوستروئیدها)، مقادیر بالای ویتامین A و تریپتوفان، و داروهای مخدر مانند کوکائین میشوند.
فشارهای روحی معمولاً در 2 تا 3 ماه بعد از تجربه آنها، موجب ریزش مو میشوند. در واقع، فولیکولهای مو در بانوان نسبت به فشارهای عصبی آسیب پذیرتر هستند نسبت به آقایان.
عامل دیگری که موجب ریزش مو در بانوان میشود، زایمان است. با این حال، بعد از گذشت این دوره، رشد مجدد مو آغاز میشود.
آسیب های ناشی از رنگ مو، اکسیدان، صاف کننده های مو و به طور کلی هرگونه دستکاری مو به صورت طولانی و مستمر
مشکلات زنانه مانند تومورهای تخمدان
اعمال جراحی و بیهوشی عمومی
کاهش وزن به صورت شدید و ناگهانی
بیماری های پوستی مثل اگزما و پسوریازیس در پوست سر موجب نازک شدن موها شده ولی اغلب با برطرف شدن آنها مشکل موها نیز برطرف می گردد.
کم خونیمثل فقر آهن به خصوص در خانم هایی که گیاهخوار هستند.
از طرفی چون کاشت مو در خانم ها با کوتاه کردن بیش از حد معمول مو همراه است ، چندان با استقبال روبه رو نمی شود ، ولی به لحاظ تکنیک و روش کاری تفاوتی با کاشت مو در آقایان ندارد.
در صورتی که مایل هستید موهایتان را رنگ نمایید توجه داشته باشید که رنگ با سایه های روشن تر ، کم پشتی موها را کمتر نشان می دهد و از این نظر بهتر به نظر می رسند.
تشخیص ریزش مو میتواند از طریق دو آزمون ساده انجام شود. این آزمونها عبارتند از:
الف) تست کشیدن مو: در این آزمون، یک دسته از موها به آرامی کشیده میشوند و تعداد موهایی که به آسانی کنده و جدا میشوند، شمارش میشود.
ب) تراکمسنجی: در این آزمون، تعداد موها در هر سانتیمتر مربع شمارش میشود و سپس درصدی از موها که ضعیف و نازک شده و در حال ریزش هستند، محاسبه و ارزیابی میشود.
هدف اصلی این آزمونها، یافتن علت واقعی ریزش مو در خانمها است.
به طور کلی، خانمهایی که به عنوان کاندیدای مناسبی برای کاشت موی طبیعی در نظر گرفته میشوند، شامل موارد زیر میشوند:
الف) فرد دارای طاسی آندروژنتیک با طرح مردانه: این به این معنی است که ریزش مو به دلیل عوامل آندروژنتیک (مرتبط با هورمونهای جنسی مردانه) رخ میدهد و موجب خفگی و کاهش تراکم موها میشود.
ب) فرد دارای دلایل دیگر ریزش مو مانند سوختگی سر یا جوشگاه بخیهها (اسکار): عوامل مختلفی مانند سوختگی سر یا آسیب به پوست سر به دلیل جوشگاه بخیهها میتوانند باعث ریزش مو شوند.
با استفاده از این آزمونها و بررسی علل مربوطه، میتوان به تشخیص دقیقتر و انتخاب مناسبتر برای کاشت موی طبیعی در خانمها پرداخت.