اضافه وزن و پدیده چاقی ،درگیری و موضوع مرتبط با سلامتی در عصر حاضر است.پدیده ای که تنها در خاورمیانه بلکه در تمام دنیا دیده می شود.
سالهای مدیدی است که برای درمان چاقی به مبتلایان پیشنهاد می شود ،عادات غذایی شان تغییر دهند و یا با تغییر روال عادی و روزمره زندگی ،به ورزش روی بیاورند.
اما به دلیل عدم تمایل افراد به تغییرات ،امروز استفاده از مکمل های رژیمی فراگیر شده است.
چاقی اصلا مقوله پیچیده ای نیست ،چاقی زمانی بوجود می آید که دریافت انرژی ( چربی و کالری ) بیشتر از مصرف آن باشد.
اوزان بالاتر از حد استاندارد تعاریفی دارند:
اضافه وزن: از نظر علمی 10 تا 20 درصد بیشتر از وزنِ استاندارد ، اضافه وزن تلقی می شود.
چاقی: 20 درصد اضافه وزن یا بیشتر چاقی نامیده می شود. چاقی بعد از مرحله افزایش وزن ایجاد می شود .
چاقی متوسط: 20 درصد بالاتر از وزن ایده آل چاقی متوسط است که خطرات مرگ زودرس را افزایش می دهد. در این افراد احتمال دیابت نوع 2 افزایش می یابد و آن در نتیجه مقاومت بدن نسبت به انسولین است.
چاقی شدید: در چاقی شدید وزن افراد 45 کیلوگرم و یا حدود 60 درصد بیشتر از وزن ایده آل است. در این نوع چاقی مشکلات قلبی و ریوی بزرگترین خطرات را بوجود می آورد. شیوع مرگ ناگهانی در این افراد 10 برابر بیشتر از افراد عادی است.
همانطور که قبلا هم گفته شد ، چاقی به دو صورت خود را نشان می دهد :
1- چاقی شکمی (آندروئید)
2-چاقی در نواحی ران و لگن (ژینوئید)
چاقی شکمی معمولا در مردان شایع است و با افزایش فشارخون، مقاومت به انسولین، هیپر اوریسمی و دیس لیپوپروتئینمی ارتباط نزدیک دارد. در این نوع چاقی که به پیکر سیبی معروف است بافت چربی در نواحی شکم و سینه تجمع می یابد و به مراتب از چاقی ژینوئید که به پیکر گلابی معروف است و چربی در نواحی ران، لگن و سرین جمع می شود خطرناک تر است
شاید بپرسید وزن ایده آل چه وزنی است ؟وزن ایده آل در تعاریف پزشکی، وزنی است که در آن فرد اندام متناسبی داشته و از نظر سلامت بدنی در حد مطلوب قرار داشته و از این رو با کمترین احتمال ابتلا به بیماری ها رو به رو باشد.
برای تعیین وضعیت افراد از نظر ابتلا به چاقی روش ها و فرمولهای متفاوتی بکار برده می شود مثلا :
برای آقایان: 48 + (150 – قد) 1/1
برای خانم ها: 45 + (150 – قد) 9/0
چراییِ چاقی وابسته به عوامل متعدد و متفاوتی است :
تغذیه نامناسب
پرخوری و بدخوری
تحرک ناکافی
فاکتورهای ژنتیک
سن
جنسیت
اختلالات هورمونی
مشکلات روحی- عصبی
مصرف برخی از داروها
با افزایش سن و کاهش متابولیسم بدن احتمال و میزان چاقی در سنین بالاتر افزایش می یابد.
در این حالت بدن به میزان کالری کمتری نیازمند است و اضافی کالری دریافتی به صورت چربی در بدن ذخیره می شود.
در زنان ، هورمون ها نقش اساسی در چاقی و لاغری شان دارند، چاقی در دوران بارداری خانم ها بیشتر در ناحیه ران و باسن است اما پس از یائسگیمیزان چاقی شکمی افزایش می یابد.
افراد سیگاری ، افراد با بیماری های روانی ، افراد با ناراحتی های حرکتی و معلولین ، افراد با زندگی کم تحرک ، افراد با درآمد پایین راافراد مستعد چاقی می دانیم .
و در خاتمه باز هم باید یادآوری کنیم که ، برای چاقی های عمومی بدن ، حتما از رژیم درمانی و ورزش کمک بگیرید ،اما برای رفع چاقی های موضعی میتوانید از لیزرلیپولیز یا کرایولیپولیز استفاده کنید ،که در اینصورت کلینیک رازی برایتان پیشنهاد های خوبی دارد.
پس با ما تماس بگیرید